MENIU

DOSAR FINALIZAT

37 de poliţişti de frontieră, judecaţi pentru corupţie

37 de poliţişti de frontieră din Satu Mare au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupţie. Anchetatorii susţin că ofiţerii constituiseră un grup infracţional ce avea ca scop înlesnirea ieşirii şi intrării ilegale în ţară a unui mare număr de cetăţeni români. Ofiţerii vor fi judecaţi pentru luare de mită şi trafic de infuenţă.

Potrivit DNA, în perioada 2003-2005, trei administratori ai unor firme de transport din Satu Mare au organizat o filieră prin care au înlesnit plecarea şi revenirea în ţări din spaţiul Schengen a unui număr de aproape 1000 de persoane - cetăţeni români - care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

Anchetatorii susţin că în această grupare au fost cooptaţi şi mai mulţi ofiţeri ai poliţiei de frontieră care îi ajutau pe transportatori să scoată ilegal din ţară români care doreau să plece la muncă în străinătate.

Pentru fiecare persoană care trecea frontiera fără a îndeplini condiţiile legale, poliţiştii primeau sume cuprinse între 30 şi 300 euro. Dosarul va fi soluţionat de Tribunalul Satu Mare.
Mai multe articole despre:
corupţie poliţişti Satu Mare