MENIU

Doi schiori clujeni de 17 ani se pregătesc în Chile pentru olimpiada de la Vancouver

Foto: qtwo.wordpress.com

Doi schiori clujeni, Diana Chiş şi Călin Petruş, amândoi cu vârsta de 17 ani şi o experienţă competiţională de câte şapte ani, se vor antrena timp de trei săptămâni în Chile pentru a-şi asigura participarea la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver.

Şeful Serviciului Judeţean de Salvamont Cluj, Gebefugi Laszlo, care este şi antrenorul celor doi, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că cei doi adolescenţi au toate şansele unei calificări la competiţia care va avea loc în Canada în luna februarie a anului 2010.

“Avem şanse să ne calificăm pentru că, atât Diana, cât şi Călin, sunt multipli campioni naţionali. În Chile vom participa şi la câteva concursuri, iar dacă rezultatele sunt cele scontate, la întoarcere vom putea anunţa participarea la Olimpiada din Vancouver, care ar fi prima participare a unui schior clujean în istoria competiţiei”, a afirmat Gebefugi.

În timp ce Diana Chiş va intra în competiţie la probe tehnice, respectiv slalom special şi slalom, Călin Petruş participă la slalom uriaş şi la coborâre, ceea ce face antrenamentul său extrem de greu în România.

“La noi nu sunt piste pentru probele pe care s-a specializat Călin, de aceea mergem în Chile şi după aceea în Austria, pentru că acolo sunt pârtii prevăzute cu plase de siguranţă şi alte elemente care fac antrenamentul sigur”, a subliniat Gebefugi Laszlo.

Laszlo va fi însoţit în Chile de colegul său de la Salvamont, Vasile Cipcigan. Cei doi vor dormi în cort, din cauza lipsei fondurilor de cazare. Întreaga călătorie, care începe sâmbătă, 22 august, costă 8.000 de euro – fonduri obţinute în mare majoritate de la firme private – şi presupune antrenamentul şi participarea la concursuri pe pârtii aflate la o înălţime de 2.000 - 4.000 de metri, în La Parva, zona El Colorado, Chile.
Mai multe articole despre:
schi Jocurile Olimpice pregătire Vancouver