MENIU

Doi români au fost arestaţi pentru violarea fetei de 14 ani de la Roma

foto: repubblica.it

Doi cetăţeni români, suspectaţi că ar fi violat o adolescentă în vârstă de 14 ani, într-un parc din Roma, au fost arestaţi marţi seară, relatează cotidianul La Repubblica, precizând că unul dintre ei şi-ar fi mărturisit fapta.

Unul dintre cei doi suspecţi, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat în apropiere de capitala italiană, în jurul orei locale 5.00 (6.00 ora României), în timp ce al doilea, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut la Livorno şi este în curs de transferare la Roma.

Românul reţinut la Roma avea antecedente penale în Italia şi a fost dus, împreună cu alţi şapte conaţionali, la secţia de poliţie. El vvea urme de sânge pe pantaloni şi şi-ar fi mărturisit fapta.

Potrivit cotidianului, cei doi nu au fost puşi încă faţă în faţă, dar poliţia i-ar fi identificat încă din urmă cu câteva zile.

Românii sunt suspectaţi atât pentru violarea adolescentei de 14 ani, sâmbătă seara, cât şi pentru agresarea sexuală a unei femei în vârstă de 40 de ani, la Quartaccio, la sfârşitul lunii ianuarie.

Autorităţile le-au prelevat probe ADN tuturor celor opt, iar rezultatele sunt aşteptate în decurs de 48 de ore, relatează agenţia de presă IRIS PRESS.


Anchetatorii însărcinaţi cu acest dosar au subliniat marţi că deocamdată nu dispun decât de indicii şi că numai după ce vor fi anunţate rezultatele testelor ADN vor avea răspunsuri definitive, scrie cotidianul Corriere della Sera.

Practic, pentru ca poliţia să se asigure că a prins adevăraţii responsabili pentru violarea adolsecentei şi agresarea prietenului acesteia, în vârstă de 16 ani, trebuie făcuţi mai mulţi paşi. Astfel, anchetatorii subliniază că una dintre probele fundamentale ar putea fi urmele biologice indetificate la locul faptei dar şi pe hainele victimei şi care sunt comparate cu probele prelevate de la suspecţi. 

Cei doi români sunt acuzaţi că au violat sâmbătă după-amiază o italiancă în vârstă de 14 ani şi l-au atacat pe prietenul acesteia, în vârstă de 16 ani, în apropiere de un parc din Roma. Cei doi l-au dus cu forţa pe băiat într-un loc întunecat, l-au bătut, au agresat sexual adolescenta, după care le-au furat banii şi telefoanele şi au fugit.

Asistate de psihologii poliţiei, de experţi în medicină legală şi de poliţişti, cele două victime, însoţite de rude, au încercat să îşi amintească detalii despre agresori - semne particulare,  cuvinte folosite, accent - pe baza cărora să poată fi identificaţi.

Citeşte şi Unul dintre românii reţinuţi pentru violul de la Roma are antecedente penale

Mai multe articole despre:
români Italia arestare Roma suspecţi