MENIU

Doi oficiali de la MAI au stat de vorbă cu protestatarii de la Chişinău

Foto: NewsIn

Viceministrul moldovean de Interne, Valentin Zubic, şi Petru Corduneanu, şeful Direcţiei de Poliţie pentru Ordine Publică, a căror prezenţă în Piaţă era solicitată de o parte dintre protestatari, au venit miercuri seară şi au stat de vorbă cu un reprezentant al acestora.

Protestatarii care au încearcat să intre în Guvernul de la Chişinău prin laterala din dreapta solicitaseră ca în 20 de minute să vină să stea de vorbă cu ei unul dintre cei doi înalţi oficiali ai MAI. În caz contrar, "mâine or să le ştie numele toată republica", a avertizat prin portavoce Valeriu Matei, fost vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, fost lider al Partidului Forţelor Democratice şi candidat, în 1996, la preşedinţia statului, care este alături de protestatari.

Zubic şi Corduneanu au dat curs solicitării şi s-au prezentat în scurt timp la Guvern. Ei au stat de vorbă cu Matei, care le-a explicat că protestatarii sunt preocupaţi de soarta a trei minori care au fost reţinuţi de poliţie pentru că au fost prinşi aruncând cu pietre în forţele de ordine. Cei doi oficiali au dat asigurări că cei trei copii au fost deja eliberaţi.

După discuţiile dintre cei trei, spiritele s-au mai potolit şi manifestanţii s-au îndreptat strigând "Jos comunismul" către un colţ al Pieţei unde era un car al unui post de televiziune ce urma să intre în direct.

Mai multe articole despre:
proteste guvern MAI Republica Moldova oficiali