MENIU

Doi interlopi din Arad, cu mandate de arestare în lipsă, au fost daţi în urmărire generală

Foto: frontpress.ro

Doi reprezentanţi ai lumii interlope din Arad sunt daţi în urmărire generală după ce, pe numele lor, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Reţeaua din care făceau parte cei doi este considerată cea mai periculosă din vestul ţării.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, inspector principal Camelia Tuduce, a declarat, vineri, că Ioan-Moise Covaci, din Arad, şi Daniel-Valeriu Dragoman, din Horia, au aderat şi sprijinit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alţi inculpaţi, în scopul comiterii infracţiunilor de tâlhărie şi şantaj.

"Cei doi au fost daţi în urmărire deoarece, pe numele lor, Tribunalul Arad a emis mandate de arestarea preventivă, în lipsă, pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie, şantaj. Cei doi au aderat şi sprijinit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de tâlhărie şi şantaj, toate subsumate aceluiaşi scop final, respectiv obţinerea de beneficii materiale, prin întrebuinţare de violenţe şi ameninţări cu moartea, folosind în acest sens arme albe sau chiar arme de foc", a declarat inspector principal Camelia Tuduce. "Ei au constrâns mai multe persoane din Arad să le dea sume importante de bani, oferindu-le în schimb «protecţie» faţă de eventuale alte persoane care ar atenta la bunurile, integritatea corporală ori chiar la viaţa lor şi a familiilor lor", a adăugat Tuduce.

Poliţiştii din Arad au reţinut, luna trecută, încă un membru al acestei grupări infracţionale, după ce alte 12 persoane care fac parte din acelaşi grup au fost arestate la sfârşitul lunii ianuarie. Ioan Fizidean, zis Fizi, unul dintre locotenenţii liderului grupării infracţionale conduse de Uţu Claudiu Rohozneanu, zis "Împăratu" sau "Vlad Ţepeş" sau "Mihai Viteazul", a fost reţinut în urma unei acţiuni de depistare, el fiind dat în urmărire generală.

Mai multe articole despre:
Arad interlopi urmărire generală