MENIU

DNA a prelungit interdicţia de a nu părăsi ţara pentru Popoviciu, Şerban şi Pitcovici

Foto: NewsIn

Procurorii DNA au prelungit pentru 30 de zile interdicţia de a nu părăsi ţara dispusă de Curtea de Apel Bucureşti, pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, şi pentru fostul şef al Diviziei Operaţiuni din DGA, Petru Pitcovici.

Potrivit unor surse judiciare, cei trei s-au prezentat, miercuri, 22 aprilie, la DNA, unde unul dintre procurorii de caz, Nicolae Marin, le-a înmânat ordonanţa prin care s-a prelungit interdicţia de a părăsi ţara.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 1 aprilie, să respingă ca nefondat recursul DNA împotriva deciziei de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, a ofiţerului Direcţiei Generale Anticorupţie, Petru Pitcovici, şi a omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Decizia este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 30 martie, amânarea procesului, la cererea avocatului lui Şerban, care a solicitat timp pentru a studia dosarul de urmărire penală.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, în noaptea de 25 spre 26 martie, arestarea preventivă a celor trei, procurorii declarând recurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au luat, pe 24 martie, măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, au fost reţinuţi Cornel Şerban, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase şi şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Petru Pitcovici, pentru favorizarea infractorului.