Divizia pentru medici a Băncii Transilvania şi-a sporit finanţările cu 10-15% în primul trimestru
Divizia pentru medici a Băncii Transilvania a acordat finanţări de 14 milioane lei în primul trimestru din 2009 pentru 100 de proiecte, în creştere cu 10-15% faţă de perioada similară din 2008.
"Lucrăm în momentul de faţă pe trei scenarii pentru că, în continuare, avem multe variabile şi aşteptăm cu interes modificările în sistemul legislativ în ceea ce priveşte introducerea pachetului minim de servicii medicale. Cu siguranţă, va avea efect şi asupra activităţii noastre", a spus Fadi Chreih, directorul diviziei.
El a precizat că, în contextul actual, se aşteaptă la scăderea interesului medicilor pentru a porni o afacere în mediul privat, dar în acelaşi timp, divizia penru medici a Băncii Transilvania a observat o creştere a cererii de finanţare din partea clinicilor deja existente în piaţă, "care au curaj şi fac investiţii în echipamente, renovări şi chiar extinderi".
Pe de altă parte, Chreih susţine că scăderea cererii a venit pe partea de echipamente, dar şi în cazul creditelor auto.
"În acest ultim caz, aproximativ cu 40% mai puţini medici au dorit să-şi achiziţioneze o maşină nouă anul acesta", a spus el.
Divizia pentru medici a lansat un nou produs bancar în luna martie, Abonamentul Bancar Pentru Medici, "o facilitate prin care comisioanele pentru operaţiunile efectuate de aceştia sunt reduse până la jumătate, lunar se plăteşte o sumă fixă, iar serviciul de Internet Banking este gratuit".
În prezent, Divizia pentru Medici are 30 de parteneri pe partea de consultanţă juridică şi fiscală şi 80 de angajaţi, a mai spus Chreih.
Banca Transilvania a lansat Divizia pentru Medici în octombrie 2007 şi are agenţii deschise în Constanţa, Bucureşti, Cluj, Craiova, Galaţi, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea.