MENIU

Dezbatere REALITATEA.NET: Care echipă va fi revelaţia Ligii I în sezonul 2009/2010?

Foto: www.calendarevenimente.ro

Ediţia 2008/2009 a Ligii I a fost una plină de surprize, iar cu siguranţă acestea nu vor întârzia să apară şi în sezonul 2009/2010. REALITATEA.NET te invită la dezbatere: spune-ne cine crezi că va fi revelaţia Ligii I în noul sezon competiţional.

Campioană în stagiunea trecută s-a încununat Unirea Urziceni, după ce Dinamo a fost lider o mare parte din timp, însă aceasta a fost doar cireaşa de pe tortul unui campionat mai încins ca niciodată.

FC Timişoara
, o echipă cu pretenţii doar la nivel declarativ în ultimii ani, a fost poate cea mai mare surpriză a Ligii I şi probabil ar fi fost o candidată serioasă la titlu, dacă nu ar fi fost "schilodită" de FIFA prin retragerea a şase puncte, în urma litigiului cu Poli Timişoara lui Claudio Zambon.

Revelaţii ale sezonului 2008/2009 pot fi considerate şi FC Braşov, care, din postura de nou promovată, a obţinut rezultate neaşteptate sub comanda lui Răzvan Lucescu, şi chiar Universitatea Craiova, o echipă tânără, dar totuşi omogenă, care a ratat pe final de sezon calificarea în Liga Europa.

Dacă aceste echipe trebuie să confirme în noul sezon forma din ediţia trecută de campionat, rămâne de văzut cine vor fi revelaţiile stagiunii 2009/2010.

Ceahlăul lui Gheorghe Ştefan, cunoscut şi ca "Pinalti", revine în primul eşalon după un sezon petrecut în Liga a II-a, Astra Ploieşti şi Unirea Alba Iulia au urcat şi ele din nou pe prima scenă fotbalistică, în timp ce Internaţional Curtea de Argeş se află la prima experienţă din istorie în Liga I.

Surprize ar mai putea veni de la Iaşi, unde Politehnica a trecut sub comanda lui Petre Grigoraş, un antrenor care a arătat la Oţelul că poate obţine rezultate chiar şi cu un lot fără vedete, sau de la Mediaş, unde Gaz Metan, o echipă cu un joc legat şi chiar frumos pe alocuri, poate să fi învăţat să fie mai pragmatică decât în sezonul trecut, când s-a clasat pe locul 15, dar s-a salvat datorită retrogradării lui FC Argeş la "masa verde".

REALITATEA.NET te invită să spui cine crezi că va fi în sezonul 2009/2010 revelaţia Ligii I.

Mai multe articole despre:
Liga I dezbatere