Despre promoţii în timp de criză la primul eveniment SMARK
Bucureşti, 9-10 iulie - Primul eveniment SMARK KnowHow Series "Promoţiile acum: ce functionează şi ce nu?" a debutat pe 9 iulie cu o zi de conferinţă în cadrul căreia tema promoţiilor a fost dezbătută din mai multe unghiuri de către marketeri, specialişti în domeniul promoţiilor şi oameni de strategie, atât din agenţii cât şi din partea clienţilor.
Printre temele abordate, s-a analizat ce anume funcţionează în cazul promoţiilor în contextul crizei economice şi care sunt implicaţiile negative pe care o activitate promoţională intensă le are asupra capitalului de brand în aceste condiţii.
John Griffiths (Founder, Planning Above and Beyond), Tudor Fulea (Head of Global Knowledge Center, Leo Burnett), Elena Şerban (Director de Marketing, Albalact) şi Monica Tănăsoiu (Client Service Director, Mercury 360) au deschis dezbaterea pronunţându-se în favoarea cercetării de piaţă adecvată care poate susţine o strategie promoţională coerentă. Griffiths a punctat diferenţele esenţiale dintre o campanie de imagine şi una de promoţie, cea fundamentală fiind aceea că promoţiile vizează schimbarea unui comportament şi nu a unei raportări faţă de brand şi, în acelaşi timp, asemănările dintre acestea fiind reduse la punctul în care factorii de care se ţine cont în elaborarea lor nu sunt exclusiv financiari.
Paul Colman şi Graeme Doulgas (Senior Planners, Wieden + Kennedy) au ţinut o prezentare inedită despre modul în care oamenii de marketing devin dependenţi de promoţii datorită creşterii imediate a vânzărilor pe care le determină şi îşi pierd concentrarea de strategia de brand. Mecanismele principale pe care marketerii ar trebui să le înţeleagă, conform celor doi planneri, sunt „crearea de valoare” din timpul campaniilor de imagine, când consumatorii cumpără din motive emoţionale şi „extragerea de valoare”, care consumă capitalul acumulat, în timpul promoţiilor, când motivele de achiziţie sunt unele raţionale, practice. Citeşte mai mult pe Smark.ro