MENIU

Deşi este aproape vară, în judeţele Braşov şi Bistriţa-Năsăud a nins sâmbătă noaptea

Foto: Realitatea TV
În localitatea Fundata, din judeţul Braşov a nins vineri noapte, iar stratul de nea a atins aproximativ cinci centimetri.

După temperaturi ce au depăşit 30 de grade în anumite zone din ţară, s-a reîntors iarna! Chiar înainte de venirea calendaristică a verii, în mai multe zone din ţară a nins, iar la peste 1.700 de metri altitudine stratul de zăpadă a ajuns chiar şi la 30 de centimetri.

Nu mică le-a fost mirarea celor care în noaptea de vineri spre sâmbătă au avut drum prin localitatea braşoveană Fundata. Ei au fost întâmpinaţi de ninsoare, chiar dacă vara este foarte aproape.

"Nu mi-a venit să cred, pur şi simplu. Am zis: ce se întâmplă? 1 iunie şi e zăpadă! Eu cel puţin am 52 de ani, dar aşa ceva...", a declarat un cetăţean. Cei care au trecut prin zonă au putut chiar să se joace cu bulgări de zăpadă.

Peisajul este demn de sărbătorile de iarnă, însă peste două zile este 1 iunie. Chiar dacă s-a deschis sezonul pe litoral, dacă aveţi chef de o bulgăreală, găsiţi zăpadă la munte!

Vineri noapte în localitatea Fundata stratul de zăpadă a atins aproximativ cinci centimetri, iar temperatura a coborât sub zero grade.

În zona lacului Vidra, judeţul Vâlcea, o maşină de teren s-a răsturnat. Alţi trei turişti au fost luaţi prin surprindere de vremea la Piatra Craiului şi au cerut ajutorul salvamontiştilor. 

A nins şi în munţii Rodnei. Stratul de zăpadă măsura, sâmbătă, circa cinci centimetri pe creste, după ce toată noaptea a nins, un fenomen mai rar pentru această perioadă, iar mercurul din termometre a scăzut sub zero grade Celsius. Potrivit şefului Serviciului Public Salvamont Bistriţa-Năsăud, a nins pe Vârful Ineul, pe Pietrosul Rodnei, dar şi pe Vârful Roşu, Corognişul, aflate la peste 1.700 de metri altitudine.

Citeşte şi:

Meteorologii anunţă o răcire simţitoare a vremii în acest sfârşit de săptămână

Mai multe articole despre:
Braşov zăpadă ninsoare munţii Rodnei Fundata