MENIU

Democrat-liberalii hunedoreni susţin că vor rupe protocolul cu PSD, dacă vor primi ordin de la centru

Foto: wordpress.com

Tot mai multe organizaţii PD-L din ţară ameninţă că întrerup colaborarea cu PSD. În timp ce democrat-liberalii hunedoreni asigură că vor rupe protocolul cu PSD dacă vor primi ordin de la centru, PD-L Timiş vrea să întrerupă colaborarea cu PSD pentru că social-democraţii au făcut alianţă, după alegerile locale, cu PNŢCD şi PNL, atât în Consiliul Local Timişoara, cât şi în Consiliul Judeţean Timiş.

Biroul Permanent Judeţean al PD-L Hunedoara nu a reuşit să ia o decizie privind ruperea protocolului, la nivel judeţean, cu PSD, însă deputatul democrat-liberal Iosif Blaga a afirmat, luni, că alianţa se va rupe fără ezitare dacă va exista un ordin de la centru în acest sens.

Potrivit deputatului, în ultima perioadă, liderii alianţei PSD-PD-L din judeţul Hunedoara nu s-au mai întâlnit, considerând că de vină ar fi atitudinea preşedintelui PSD, Mircea Geoană, care îşi critică aliaţii de la guvernare, chiar dacă din guvernul criticat face parte şi PSD. 

"Pe plan local, lucrurile au mers destul de bine, iar după prima analiză, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, putem spune că nu sunt probleme deosebite. Există o serie de neîmpliniri la nivelul coaliţiei judeţene, dar încă nu am tras linie. Încă analizăm şi, şontâc-şontâc, mergem mai departe", a spus Iosif Blaga.

Şi organizaţia PD-L Timiş vrea să întrerupă colaborarea su social-democraţii

Potrivit deputatului PD-L Alin Popoviciu, problema protocolului cu PSD la nivel judeţean nu a fost discutată, deocamdată, în Biroul Permanent Judeţean, însă o discuţie despre continuarea sau întreruperea colaborării a avut loc în cadrul întâlnirii de campanie organizată, luni, la Timişoara.

"Părerea mea e că ei nu şi-au respectat programul din momentul în care noi am început alianţa cu ei. Primul lucru era să rupă protocolul cu PNL şi PNŢCD, la nivel de CJ si CL, şi, normal şi firesc, trebuia să intre într-o alianţă cu noi. Ei nu au făcut asta şi bineînţeles că nu putem fi multumiţi de ei", a spus Alin Popoviciu.