MENIU

De ce a fost ucis Marian Cozma? Variantele presei româneşti şi maghiare

Foto: nemzetisport.hu

În timp ce Marian Cozma este omagiat de sute de oameni în Ungaria şi în România, poliţiştii maghiari încearcă să facă lumină în acest caz. Au fost prinşi doi suspecţi, dar nimeni nu ştie foarte clar de la ce a pornit totul şi de ce handbalistul român a sfârşit înjunghiat în inimă. Presa română, dar şi cea maghiară speculează şi încearcă să refacă filmul tragediei.

Sunt mulţi cei care doresc un răspuns la întrebarea de ce a fost ucis Marian Cozma - familia, colegii, prietenii, fanii echipei de handbal la care activa. Poliţiştii maghiari au oferit câteva detalii, dar nicio teorie n-a fost confirmată oficial.

Evenimentul Zilei scrie că Marian Cozma a fost ucis de un clan mafiot şi că nu handbaliştii au început scandalul. "Sportivii nu au fost agresivi, nu erau nici măcar băuţi. În schimb, atacatorii se aflau sub influenţa alcoolului“, a declarat un ofiţer din Comandamentul Poliţiei Veszprem.

"A murit apărându-şi prietenul!", scrie Adevărul. Marian ar fi încercat să aplaneze un conflict în care era implicat coechipierul său sârb, rănit şi el în altergaţie, şi agresori.

Gardianul are însă o altă variantă. Martorii ar fi declarat poliţiei că scandalul ar fi pornit de la o chelneriţă din local. După ce agresorii au băut, chelneriţa le-a adus nota de plată, moment în care aceştia au început să o jignească şi să o lovească. Marian Cozma ar fi încercat să o apere şi de aici a pornit totul.

Presa maghiară comentase că, de fapt, prietena românului ar fi fost agresată verbal de atacatori. Imediat după moartea lui Marian Cozma, ziarele din Ungaria au scris şi că handbalistul ar fi fost ucis din greşeală, după ce agresorii l-au confundat cu un interlop cu care aveau de reglat nişte conturi.

Mai multe articole despre:
poliţişti handbal presă suspecţi Marian Cozma