MENIU

Curtea de Apel Galaţi a decis că patru inculpaţi din Dosarul Gazeta nu pot părăsi ţara

Foto: www.stirilocale.ro

Curtea de Apel Galaţi a decis că patru inculaţi din Dosarul Gazeta, în care mai mulţi jurnalişti şi patroni de presă sunt judecaţi pentru şantaj în formă continuată şi asociere sau aderare la un grup infracţional, nu pot părăsi ţara.

Astfel, după ce Liviu Man, Solomon (Onac) Memoranda Supplexa, Mureşan Aurel şi Oţel Ioan au formulat cereri de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, acestea au fost respinse ca nefondate, potrivit unei informări a instanţei gălăţene, remisă presei vineri. Potrivit aceluiaşi document, Curtea de Apel Galaţi a amânat judecarea procesului până pe 23 octombrie.

“În dosarul nr. 910/44/2008 al Curţii de Apel Galaţi privind pe inculpatul Man Liviu Aurel ş.a., la termenul din data de 23.09.2009, s-a dispus
amânarea judecării cauzei întrucât s-a constatat că procedura de citare cu partea vătămată S.C. Selina S.R.L Oradea a fost viciată. Termenul acordat în cauză este 23.10.2009”, se arată în documentul menţionat.

Nouă persoane din conducerea managerială şi editorială a trustului de presă Gazeta au fost trimise în judecată de DIICOT Cluj, în 19 ianuarie 2007 pentru şantaj în formă calificată şi constituire de grup infracţional.

Liviu Man, preşedintele Trustului, Aurel Mureşan, directorul executiv, Ioan Oţel, şeful Departamentului de Investigaţii, Dorel Vidican, directorul de publictate al Gazetei de Bistriţa, Aurelian Grama, coordonatorul publicaţiilor “Zi de Zi” şi “Gazeta de Mureş”, Dan Pârcălab, directorul general al “Gazetei de Maramureş”, Memoranda Onac, editor general al “Bună Ziua, Ardeal”, Anca Cocuţ, directorul de publicitate al “Gazetei de Oradea” şi Adrian Avarvarei, şeful Biroului de Protecţie Internă sunt acuzaţi că începâd cu 2004 ar fi şantajat zeci de personalităţi cu scopul de a încheia contracte de publicitate cu ziarele trustului, promoţându-le în schimb să nu publice articole defăimătoare la adresa lor.