MENIU

Cristian Tudor Popescu: Presa porcină

Foto: Gândul

Mi-a mai rămas să-mi dau demisia din presă. „Cel mai vândut ziar din România”, aşa scrie în capul foii numite Click. Ziar. Şi eu lucrez la un ziar. 20 de ani am lucrat la un ziar. Oricine îmi poate spune că sunt coleg cu mizeriile umane care iau leafă de la ziarele Libertatea, Click sau Cancan.

„Ea a adus virusul în România. Liliana Crişan, 29 de ani, a venit bolnavă din SUA împreună cu copiii”. (Click)

„Femeia care a adus gripa porcină la noi în ţară. A îmbolnăvit deja 40 de români? (text cu litere bubonice). Ultima oră: Virusul se extinde în Capitală!” (Libertatea)

„A fost depistată cu gripă porcină. Se plimbă liberă prin Bucureşti. Feriţi-vă!” (Cancan)

Aşa arată prima pagină a acestor publicaţii „citite” de un număr considerabil de români. Ele îndeamnă la baterea în cuie cu scânduri în cruce a uşii casei familiei Crişan, la alungarea doamnei Crişan din orice loc public, la lovirea ei profilactică cu pietre dacă o întâlneşti pe stradă. Copiii ei trebuie priviţi de ceilalţi copii ca nişte şobolani purtători de ciumă. E tratată mai rău decât o prostituată care a îmbolnăvit pe nu ştiu câţi de SIDA. Aici nici măcar nu mai e vorba de a respecta o minimă deontologie (ce ratinguri se fac prin băşcălirea în fel şi chip a acestui cuvânt) gazetărească, e vorba de a fi om sau gunoi. Liliana Crişan nu are nici o vină pentru că a contractat această boală pe teritoriul SUA.

 

Citeşte mai mult în Gândul 

Mai multe articole despre:
demisie SIDA virus gripă porcină