MENIU

Cristian Pătrăşconiu: Cancan Click Atac Băsescu

Foto: Cotidianul

Joi, 23 iulie. Traian Băsescu revine după o pauză semnificativă la servele sale ucigaşe în terenul adversarilor politici.

Împrumutând din limbajul de specialitate al presei, se poate spune că una din marile calităţi ale politicianului Traian Băsescu este capacitatea de a formula convingător într-un “format” TABLOID. Tabloidul - e un adevăr elementar acesta! - se adresează marelui public. Politicianul care vrea să conteze în “prima ligă” are obligaţia de a-şi calcula mişcările cu gândul la marele public. E exact ceea ce, de câteva luni bune deja, face Traian Băsescu. El nu mai vorbeşte pentru nişe strâmte, pentru un public foarte specializat; simplu spus, el vorbeşte pentru omul... simplu. “Omul simplu” e acela care citeşte tabloidul!

Joi, după o perioadă mai lungă în care Traian Băsescu a evitat să se refere în termeni polemici la politicieni (e drept că, în acest timp, a mai scăpat declaraţii războinice, dar mai cu seamă către “moguli”), a revenit la un stil pe care îl ştim foarte bine şi care i-a adus numeroase dividende.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
presă Traian Băsescu tabloid moguli