MENIU

Costin Ilie: Băsescu, ne hotărâm? Şmecherie sau bun-simţ?

Foto: cotidianul.ro

Dintre sutele de reacţii la sesizarea de prefraudare a alegerilor (cuvânt mai tâmpit cu greu puteau găsi) a ONG-urilor, am reţinut două favorabile lui Băsescu. Ieri, i-am citit argumentele lui Cristi Pătrăşconiu, iar astăzi pe cele ale lui Dan Tăpălaga, doi oameni ale căror opinii contează pentru mine, mai ales că îndrăznesc să-i numesc amici.

Spune Cristi că nu e anticonstitiţional, că nu e împotriva legii să ai succes, să-ţi construieşti succesul. Dan merge pe ideea, pe care o găsesc corectă, că adversarii l-au inventat pe dictatorul Băsescu. Totuşi, şi editorialul de pe HotNews aduce acelaşi argument, că avantajul pe care T.B. şi-l conferă prin referendum este normal, că e o chestiune ce ţine de moralitatea îndoielnică a politicii, oricum, mai uşor de înghiţit decât caznele mediatice la care îl supun adversarii, fie că sunt cei politici, fie mogulii.

Eu sunt naiv. L-am văzut pe Traian Băsescu lansând presloganul de campanie, cu România bunului-simţ. Şi, în naivitatea mai sus declarată, aş fi vrut să îl cred. Povestea cu referendumul însă nu are nimic de-a face cu scrisoare de intenţii a preşedintelui, e o şmecherie la fel de dezgustătoare ca distorsionarea realităţii cu care se îndeletnicesc duşmanii săi. Să zicem că scopul ar scuza mijloacele, fac parte dintre cei 90% dintre români care vor ca prin Parlament să o frece, pe banii mei, mai puţini indivizi.

Citeşte mai departe pe VoxPublica.

Mai multe articole despre:
Băsescu alegeri candidaţi fraudare