MENIU

Coronavirus, Italia: Țara începe să revină la normal. Ce măsuri se pregătesc în Peninsulă

italia coronavirus

Şeful celulei de răspuns la pandemie din Italia le-a cerut concetățenilor să nu lase garda jos și să respecte măsurile de protecție. Planul de relaxare a restricțiilor nu oferă prea multe libertăți în plus oamenilor, doar posibilitatea de a merge la serviciu, la un membru al familiei numai în aceeaşi regiune şi de a face o plimbare prin spațiile verzi din cartierele de rezidență. 

Declarația pe propria răspundere va fi în continuare necesară. Totodată, barurile și restaurantele pot deschide doar pentru cei care comandă mâncare la pachet si abia de la 1 iunie pentru cei care vor să mănânce în local, notează site-ul postului național de radio.

Cu toate acestea, deja, în sudul Italiei, în regiunea Calabria, dar și în nordul regiunii autonome Trentino-Alto Adige, restaurantele au deschis de vineri, oferind posibilitatea clienților de a se așeza la mesele amenajate în exteriorul localurilor. Problema este că cetățenii nu pot justifica o deplasare la restaurant, riscând să primească amenzi cuprinse între 400 și 3.000 de euro din partea forțelor de ordine.

Mai multe articole despre:
italia decese coronavirus