MENIU

Contestatarii lui Ahmadinejad, daţi afară din naţionala de fotbal a Iranului!

Foto: Gazzetta dello Sport
Imagini din partida Coreea de Sud - Iran, când jucătorii oaspeţi au purtat brasarde verzi

Săptămâna trecută, în timpul partidei cu Coreea de Sud, din preliminariile CM 2010, şase jucători ai naţionalei Iranului au ales să solidarize simbolic cu liderul opoziţiei de la Teheran, Hossein Mussavi, şi au purtat brăţări verzi, culoarea campaniei sale pentru prezidenţiale. Cum era de aşteptat, gestul îndrăzneţ al jucătorilor de fotbal din naţionala Iranului nu a rămas fără urmări. Conform presei iraniene, patru dintre cei şase s-au retras din activitatea internaţională!

În timpul partidei Coreea de Sud - Iran 

Presa europenă susţine însă că jucătorii ar fi fost forţaţi să recurgă la acest gest. Doi dintre ei sunt poate chiar cei mai buni fotbalişti pe care i-a dat această ţară, după Ali Daei: Ali Karimi, fost component al lui Bayern Munchen, şi Mehdi Mahdavikia (32 de ani), care de 11 sezoane evoluează în Bundesliga, acum la Eintracht Frankfurt.

Ceilalţi sunt Vahid Hashemian (32 de ani), jucătorul tot în Bundelsiga, la Bochum, şi Hossein Kaebi (24 de ani), care a bifat deja 81 de prezenţe în naţională.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu aceşti jucători, care evoluează la echie pde club din Occident, pentru că cei de la “The Guardian” scriu că, la întoarcerea în ţară, de la Seul, fotbaliştilor le-a fost interzis să acorde interviuri şi nici unuia dintre ei nu i-a fost returnat paşaportul!

Mai multe articole despre:
Iran protest jucători Coreea CM 2010