MENIU

Constantin Gâlcă debutează ca antrenor în liga a patra spaniolă

Foto: sport365.ro

După ce şi-a petrecut a doua jumătate a carierei de jucător în Spania, Constantin Gâlcă debutează în antrenorat tot în Peninsula Iberică. Potrivit publicaţiei AS, el a fost numit antrenor principal la Almeria B, echipa a doua a formaţiei la care a evoluat ultima oară în Spania.

Almeria B joacă în liga a patra spaniolă, iar Gâlcă, aflat la debutul în antrenorat, are ca obiectiv promovarea în al treilea eşalon.

Constantin Gâlcă a fost dorit ca antrenor la Almeria B de preşedintele clubului, Alfonsp Garcia, acelaşi care l-a adus la Almeria ca jucător, în 2003.

Înainte de a evolua pentru Almeria (2003-2006), Constantin Gâlcă a mai jucat în Spania la Mallorca (1996-1997), Espanyol Barcelona (1997-2001) şi Real Zaragoza (2002-2003). În România, Gâlcă a început fotbalul la Progresul Bucureşti, iar în prima divizie a debutat în tricoul lui FC Argeş, în decembrie 1989. În vara lui 1991, mijlocaşul ajungea la Steaua, echipă cu care a câştigat, în 5 sezoane, 4 titluri de campion şi o Cupă a României. Tot în perioada Steaua, Gâlcă a ajuns şi la echipa naţională a României, pentru care a jucat 68 de meciuri şi a marcat 4 goluri.
Mai multe articole despre:
Spania antrenor debut Constantin Gâlcă Almeria B