MENIU

Conducerea PNL Botoşani, dizolvată în urma unei decizii a Delegaţiei Permanente a filialei

Foto: jurnalulbtd.ro

Delegaţia teritorială permanentă a PNL Botoşani a decis duminică să propună conducerii centrale a partidului încetarea mandatului actualului Birou Politic al filialei şi al preşedintelui organizaţiei, senatorul Liviu Câmpanu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Botoşani, că, în urma dezbaterilor din cadrul Delegaţiei teritoriale permanente a filialei, s-a decis să fie mandatat să propună Biroului Politic Central şi Comitetul Naţional Executiv încetarea mandatului actualei conduceri, în speţă a preşedintelui Liviu Câmpanu şi Biroului Judeţean.

De asemenea, s-a decis să fie desemnată o conducere interimară care să se ocupe de pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European, pentru ca, imediat după acestea, în maximum două luni, să se organizeze Conferinţa Judeţeană.

"I-am mulţumit domnului Liviu Câmpanu pentru activitatea laborioasă pe care a depus-o împreună cu echipa Biroului Judeţean şi rezultatele deosebite obţinute. Sunt convins că în PNL se va mobiliza şi mai mult pentru alegerile extrem de importante din acest an, unde avem obiective extrem de serioase. La Parlamentul European avem ca obiectiv să obţinem peste 20% pentru a arăta o creştere clară a partidului", a spus Orban.

Proaspătul lider demis, senatorul Liviu Câmpanu, a spus că ar fi vorba despre o vendetă politică

"Dacă punem toate merele în acelaşi coş şi vorbim de dizolvarea Biroului Politic şi propunerea unui altul interimar este absolut ok, dar dacă luăm în calcul retragerea sprijinului pentru preşedinte atunci este vorba clar de o persoană şi trebuia să fie un vot secret. Acest lucru este o vendetă politică şi, dacă acum două săptămâni eram bun pentru funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, dacă eram în altă tabără, acum, dacă am avut principii pe care le-am exprimat public, nu mai sunt bun nici pentru a fi preşedinte al filialei până la viitoarele alegeri", a subliniat Liviu Câmpanu.

El a sugerat că în spatele votului se află membri ai PDL, preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, dar şi prefectul Cristian Roman. "Sunt convins că voturile primite sau neprimite astăzi nu au fost decât gloanţele plecate dintr-o armă ţinută de o mână portocalie. Preşedintele Consiliului Judeţean este cel care ţine în vârful pixului fondurile judeţului. A folosit această presiune pentru a încerca să influenţeze votul unei părţi din membrii delegaţiei permanente. Pe de altă parte, preşedintele CJ îşi doreşte ca cei zece consilieri ai PNL să răspundă fără să crâcnească la comanda sa", a spus Câmpeanu.

Liviu Câmpanu a precizat că nu intenţionează să demisioneze din partid şi şi-a exprimat speranţa că decizia nu va fi votată de Comitetul Executiv Naţional.

"Am un băieţel şi atunci când îi voi povesti de momentul preşedinţiei mele la PNL nu vreau să trebuiască să îi spun că am demisionat din partid că aşa a vrut cineva. Asta după ce în 2008 am obţinut 43.000 de voturi la preşedinţia Consiliului Judeţean, în condiţiile votului uninominal şi aproape 23.000 voturi la Senat. Prefer să lupt în continuare şi să îmi apăr dreptul meu pe care mi-l dă statutul PNL", a mai adăugat liderul liberal.

"Mie nu îmi place să polemizez. Decizia a fost luată de delegaţia permanentă cu 121 voturi pentru, un vot contra şi şapte abţineri. Este adevărat a fost luată la vot deschis, dar nu cred că sunt eu un Bau–Bau de care să se sperie oamenii şi să voteze în funcţie de prezenţa mea", a precizat prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

Senatorul Liviu Câmpanu a susţinut candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţia PNL la congresul partidului din luna martie.

Mai multe articole despre:
Ludovic Orban conducere dizolvare Liviu Câmpanu