MENIU

Concursul pentru cea mai bună slujbă din lume se apropie de final

Foto: RTV

Cei 16 candidaţi rămaşi pe lista scurtă pentru postul de manager al unei insule din Australia se pregătesc pentru interviul final. Ei au fost selectaţi din cei peste 34 de mii de oameni care au depus dosare de angajare pentru cea mai bună slujbă din lume, cum a fost numită de presa din întreaga lume.

Anunţul pentru postul de manager al insulei Hamilton a atras atenţia presei internaţionale încă de la început. Concursul pentru Cea mai bună slujbă din lume le-a adus organizatorilor şi insulei Hamilton notorietate, prin publicitatea gratuită evaluată la peste 70 de milioane de dolari americani. Cei 16 candidaţi rămaşi în cursă mai au de trecut un hop, interviul final. Până atunci, şi-au demonstrat fiecare calităţile de înotător.

Printre candidaţi se numără un jurnalist sud-coreean, un receptioner japonez, un manager chinez, un dj indian şi un profesor de sport din Singapore. Cel mai norocos a fost un traducător din Taiwan, care a fost admis pe lista scurtă în urma voturilor publicului într-un sondaj efectuat pe pagina de internet a concursului.

Fericitul câştigător va primi o sută de mii de dolari americani pentru 6 luni pe care le va petrece ca manager pe insula Hamilton, situată în apropierea Marii Bariere de Corali din Australia. Singura lui activitate va fi să fotografieze şi să filmeze materiale cu şi despre posibilităţile de recreere oferite pe insulă şi să le posteze pe internet.

Câştigătorul va fi anunţat miercuri 6 mai, după interviul cu reprezentanţii Ministerului Turismului din Australia.
Mai multe articole despre:
sondaj concurs minister slujbă candidaţi căştigător