MENIU

Coca-Cola a renunţat la 16 dintre cele 20 de agenţii de publicitate cu care colabora

Foto: legendsofamerica.com

Compania Coca-Cola a renunţat la 16 dintre cele 20 de agenţii cu ajutorul cărora îşi promova produsele în Europa, în vederea eficientizării strategiilor de marketing pentru o nouă campanie, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, prin reducerea semnificativă a numărului de agenţii colaboratoare, Coca-Cola speră să beneficieze de mai multă gândire creativă, iar strategia de promovare în Europa să fie implementată mai eficient.

Reducerea semnificativă a numărului de agenţii va duce, de asemenea, la scăderea onorariilor plătite de companie pentru promovarea sa, mai notează jurnaliştii britanici.

Cele patru agenţii de publicitate care vor lucra în continuare cu Coca-Cola sunt Wieden & Kennedy Amsterdam, Mother London, McCann Erickson Spain şi Senior Rushmore Madrid. Acestea vor dezvolta în Europa, începând din această lună, noua strategie a companiei americane.

Vara trecută, Coca-Cola a început să implementeze o strategie pentru Europa privind produsul Coke Diet, cu ajutorul agenţiei de publicitate Mother London, în timp ce Ogilvy & Mather Frankfurt a câştigat un cont similar pentru brandul Sprite.

Bugetul companiei Coca-Cola pentru promovarea produselor depăşeşte, de regulă, 100 de milioane de lire sterline pe an, potrivit Nielsen Media Research.