MENIU

Ciocniri între poliţie şi imigranţii ilegali în Italia

Foto: avmaroc.com

Mai multe persoane au fost rănite în urma unor ciocniri care s-au înregistrat între imigranţii ilegali şi forţele de ordine la un centru de identificare şi expulzare de pe insula Lampedusa, din Italia, parţial distrus în urma unui incendiu, a anunţat poliţia.

"A izbucnit un incendiu într-una dintre aripile în care se aflau imigranţi ilegali, secţia a fost parţial distrusă", a precizat şeful poliţiei locale, Girolamo Fazio. "S-a produs o revoltă a imigranţilor, în prezent 860 în acest centru. Unii dintre ei au încercat să scape, forţând o poartă, dar au fost respinşi de forţele de ordine", a mai spus acesta.

"În prezent evaluăm numărul răniţilor", a spus oficialul. Agenţia ANSA a vorbit despre mai mulţi răniţi în rândul imigranţilor ilegali şi forţelor de ordine.

Lampedusa este prima bucată de pământ italian pe drumul imigranţilor care pleacă de pe coastele africane, mai ales din Libia. Autorităţile se gândesc să instaleze aici un nou centru, dar localnicii, care trăiesc în special din turism, sunt de părere că instalarea unui nou centru ar afecta şi mai mult imaginea insulei.

Mai multe articole despre:
incendiu Italia imigranţi expulzare Lampedusa