MENIU

Chivu nu va juca cu Serbia!

Foto: NewsIn

Veşti proaste pentru selecţionerul Victor Piţurcă. Naţionala României va juca importantul meci cu Serbia, din preliminariile CM 2010, fără căpitanul Cristi Chivu. Fundaşul naţionalei s-a reaccidentat la echipa sa de club, Inter Milano, în meciul pe care ner-azzurri l-au disputat duminică împotriva formaţiei lui Adi Mutu, Fiorentina.

De altfel, în acel meci, Chivu a evoluat doar 45 de minute şi fost înlocuit la pauză de antrenorul Jose Mourinho, din cauza durerilor la muşchii adductori.

Marţi seară Chivu a efectuat o rezonanţă magnetică şi la Milano, care a relevat faptul că jucătorul a suferit o recidivă la muşchii adductori. Potrivit primelor estimări ale medicilor italieni, Chivu va sta în afara gazonului o lună de zile, astfel că ar putea rata şi partida cu Austria.

Chivu a făcut mai multe controale medicale şi în România şi a fost consultat şi de doctorul naţionalei, Pompiliu Popescu. Investigaţia a relevat că jucătorul a suferit "o leziune recidivantă zonă teno-musculară muşchi aductor scurt drept, fapt care-l face indisponibil minim o lună", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Federaţiei.

Un alt jucător care nu va evolua în partida cu sârbii este Florentin Petre. Acesta nu a fost consultat de doctorul Popescu, însă, în urma unei discuţii telefonice, medicul naţionalei îl suspectează pe jucătorul lui Terek Groznîi de o leziune a ligamentelor încrucişate ale genunchiului. Până la sfârşitul acestei săptămâni, Petre va fi consultat la Bucureşti, după care se va putea stabili şi diagnosticul exact.

Lotul definitiv pentru cele două partide va fi anunţat în cursul serii de duminică, după disputarea partidelor din cadrul etapei a 21-a a Ligii I.

România va întâlni Serbia pe 28 martie, la Constanţa, şi Austria pe 1 aprilie, la Klagenfurt, în două partide ce contează pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010.
Mai multe articole despre:
România Serbia Chivu absenţă