MENIU

CFR Cluj învinge Universitatea, pentru a doua oară în ultimele 10 zile

<descriere>

Pe 18 noiembrie gruparea ardeleană câştiga cu 1-0 şi elimina Universitatea în sferturile Cupei României, sâmbătă, CFR-ul s-a impus cu 2-0, într-un meci din etapa a 15-a.

La fel ca şi partida din Cupă, şi meciul de sâmbătă a fost marcat de erori de arbtraj. De altfel, partida a debutat cu un mic scandal, după ce brigada desemnată iniţial să conducă această partidă, cu Istvan Kovacs la centru, a fost înlocuită de CCA, la cerera Craiovei. Şi asta pentru că CCA a uitat că centralul Kovacs a fost recuzat anul trecut de Universitatea. Plus că acum 10 zile cele două echipe s-au întâlnit recent în Cupa României, iar partida câştigată de CFR cu 1-0, a fost marcată de critici vehemente ale oltenilor la adresa brigăzii de arbitraj conduse de Alexandru Tudor. Pentru a mai linişti spiritele, CCA a decis să-l schimbe pe Istvan Kovacs cu Ovidiu Haţegan, practic schimbând între ele brigăzile de arbitraj de la CFR-Universitatea şi Gaz Metan - FC Timişoara.

După un debut mai bun de partidă în care a ameninţat poarta CFR-ului, şutul lui Mihai Costea fiind scos greu de Peskovic, gruparea olteană nu s-a mai văzut. Gazdele au trecut la cârma partidei şi au irosit câteva ocazii importante. Mai întâi Lung a deviat în corner şutul excelent al lui Deac din colţul careului mare (23), iar 10 minute mai târziu Kone a ratat reluarea cu capul, din 6 metri. Cu două minute înainte de finalul primei reprize, acelaşi Kone iroseşte cea mai mare ocazie a meciului, după ce trimite cu capul, din 4 metri, în bara din dreapta a lui Lung.

Dacă în prima repriză Universitatea nu s-a prea văzut pe teren, în a doua parte a meciului a fost inexistentă. CFR-ul a fost singura echipă de pe teren, iar inevitabilul s-a produs în minutul. De menţionat însă că golul a fost marcat, din nou, la fel ca în ultima dispută directă dintre cele două echipe, de o gravă eroare de arbitraj. În minutul 60, Deac a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă. Mijlocaşul CFR-ului a centrat în careu, unde Stoica a resping greşit, în Dubarbier. Mai exact în mâinile argentinianului, jucătorul CFR-ului protejându-se de şutul din apropiere. Fundaşii olteni au ridicat mâna solicitând henţul, însă Dubarbier i-a pasat rapid lui Cadu, liber la 3 metri de poarta lui Lung. 1-0 pentru CFR, în ciuda protestelor elevilor lui Neagoe. 10 minute mai târziu, Kone a stabilit soarta partidei, după o combinaţie frumoasă Dubarbier-Deac, ultimul centrând în faţa porţii, de unde vârful CFR-ului a înscris printr-o alunecare, din 3 metri.

Antrenorul lui CFR Cluj, Andrea Mandorlini, a obţinut prima sa victorie în Liga I, după ce în etapa trecută, la debutul în această competiţie, a fost învins în deplasarea de la Vaslui, scor 0-2. Primul meci al lui Mandorlini pe banca CFR-ului a fost cel cu Universitatea Craiova, din Cupă.

CFR acumulează 28 de puncte şi devine lider în Liga I, cel puţin până la meciurile de duminică. Universitatea e pe 10, cu 17 puncte.

CASETA TEHNICĂ:

CFR CLUJ - UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-0 (Cadu 62, Y. Kone 71)

CFR Cluj: Peskovic - Panin, Cadu, Alcantara, Edimar - Dani (E. Dică 86), Mureşan, Culio - Dubarbier, Kone (Nei 74), Deac (Mara 82). Antrenor: Andrea Mandorlini.

Universitatea Craiova: Lung - Bărboianu, Găman, Mitchell, Rose - Dina (Bădoi 62), Stoica, Trică (Firţulescu 79) - M. Costea (Wobay 72), V. Badea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Panin 58, Deac 68, Kone 72, Mureşan 82 / Dina 25, Rose 60, Trică 66, Mitchell 68, Bărboianu 74

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Vladimir Urzică, Cătălin Savu

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu; Spectatori: 4.500

Click aici pentru comentariul LIVE TEXT al partidei

Mai multe articole despre:
Liga I CFR Cluj Universitatea Craiova etapă