MENIU

CFR Călători nu va scumpi biletele în perioada următoare

Foto: NewsIn

CFR Călători nu intenţionează să scumpească biletele de transport în perioada următoare, a declarat directorul general al companiei, Laurenţiu Stoica.

"Dacă ar fi să ajustăm costul biletelor după inflaţie, acesta ar fi trebuit să crească cu 18%, dar nu am făcut demersuri şi nici nu le voi face", a spus Laurenţiu Stoica. Totodată, directorul general al CFR Călători a precizat că ultima modificare a avut loc în septembrie 2007, iar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic.

Surse ministeriale declarau în luna aprilie că preţul biletelor de tren s-ar putea majora cu până la 8% din toamnă, precizând că până la sfârşitul verii nu se va opera nicio ajustare a tarifelor. Ultima modificare a preţului pentru biletele CFR Călători, din septembrie 2007, a fost o majorare cu 8,1%, după ce în luna iunie a aceluiaşi an tarifele au urcat cu 7%.

Guvernul a emis, în 2006, o ordonanţă de urgenţă care permitea companiei feroviare de călători, CFR Călători, să majoreze trimestrial tarifele cu până la 7% peste nivelul cumulat al inflaţiei de la precedenta creştere a costurilor călătoriilor. Ordonanţa a fost însă respinsă, de deputaţi, în septembrie 2007.
Mai multe articole despre:
preţ CFR transport bilete Ministerul Transporturilor