MENIU

CFR Călători nu va majora tarifele pentru biletele de călătorie

Foto: cfr.stfp.net

Conducerea CFR Călători nu va majora tarifele pentru biletele de călătorie, a anunţat marţi subsecretarul de stat în cadrul Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia.

"Nu intenţionăm să majorăm tarifele biletelor la CFR Călători deoarece în condiţiile în care s-a produce o astfel de majorare pe segmentul de călători ar însemna practic o sinucidere. În condiţiile crizei nu intenţionăm să facem nici o astfel de majorare", a spus Axinia la seminarul organizat de către Comisia Europeană în colaboare cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Uniunea Industriei Feroviare din Europa (UNIFE) şi Asociaţia Industriei Feroviare din România (AIF).

Referitor la tarifele CFR Marfă, subsecretarul de stat în cadrul MTI susţine că nici acestea nu urmează a fi modificate şi a subliniat că "deşi s-a auzit că tarifele s-ar modifica cu 20%, acest lucru nu se va realiza".

Totodată, reprezentantul ministerului a mai spus că urmează ca joi, 29 ianuarie, de la ora 10.00, să fie organizată o întâlnire cu sindicatele din CFR, iar în cadrul discuţiilor vor fi punctate şi aspecte legate de contractul colectiv de muncă.
Mai multe articole despre:
tren tarif CFR Călători bilete de călătorie