Cererile de eliberare făcute de patronul Sabyc şi de secretara acestuia au fost respinse de Tribunal
Tribunalul București a respins cererile de eliberare sub control judiciar făcute de patronul de la Sabyc, Harry Mironescu, și de secretara Cecilia Borza, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
În ceea ce o privește pe secretara Cecilia Borza, avocații au reamintit că aceasta nu a făcut decât să respecte fișa postului la clinică. Astfel, aceasta făcea programarea pacientelor și ținea legătura cu medicii și cu donatoarele.
Medicul Harry Mironescu a declarat și la procesul de joi că nu le-a plătit pe donatoare pentru ovocite, ci doar le-a acoperit cheltuielile de deplasare la clinică. Mai mult, Mironescu a amintit că dorește să fie cercetat în libertate, având în vedere starea precară a sănătății sale și condițiile grele de detenție.
Procurorii DIICOT Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale a lui Harry Mironescu, Yair Miron şi Cecilia Borzea, aceştia fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au reţinut că Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător "de facto" al unei clinici private din Capitală, a pus bazele traficului de celule umane. Astfel, Harry Mironescu a beneficiat de sprijinul fiului său, Yair Miron, în calitate de asociat unic al clinicii private, precum şi de conexiunile pe care le avea cu medici din Israel, specialişti în aplicarea tehnicilor de reproducere asistată, învinuiţii Lewit Natan, Zisking Genia, precum si cu alte persoane.
Mai multe articole despre:
avocat
judecători
clinică
ovule
secretară
donatoare
clinica Sabyc
Harry Mironescu