MENIU

Cerere scăzută de maşini hibride, chiar şi fără taxa de înmatriculare

Foto: standard.money.ro

Piaţa maşinilor hibride din România, cifrată la numai 100 de autovehicule anual, ar putea cunoaşte un ritm de creştere important în perioada 2010-2011, ca urmare a lansărilor de noi modele, dar şi datorită faptului că taxa de înmatriculare este zero.

Avantajele hibridelor constau, în principal, într-un consum mai redus de carburanţi şi o poluare scăzută, dezavantajul fiind însă costul mai ridicat cu 10- 20% faţă de modelele cu propulsie clasică.

Principalele modele comercializate pe plan local sunt Toyota Prius, Honda Civic Hybrid şi variantele hibride de la Lexus. 

Anul trecut am vândut în România 68 de Toyota Prius, cu 70% mai multe decât în anul anterior, însă trendul crescător se pare că va fi oprit anul acesta. Până la sfârşitul anului estimăm că numărul total va fi sub cel din 2008. Vânzările sunt în scădere”, a declarat pentru Business Standard Ana Maria Toma, reprezentant al Toyota România.

Toyota Prius este, de altfel, şi primul model de maşină hibridă care a fost comercializat pe piaţa românească. Dacă în 2006 compania a vândut 12 hibride, în 2007 s-au vândut 37 de unităţi, iar în 2008 volumul vânzărilor a ajuns la 68 de maşini.

Mai multe articole despre:
maşini hibride Toyota Prius