Cea mai nouă modă în operaţiile estetice: alungirea dinţilor
A apărut o nouă modă în domeniul esteticii dentare în România: alungirea dinţilor. Dacă până acum cei mai pretenţioşi pacienţi apelau la serviciile stomatologilor pentru albirea dinţilor, alinierea acestora sau adăugarea de pietre semipreţioase pe suprafaţa dintelui, acum noul trend este cel de remodelare şi alungire a dinţilor. Totul pentru un "zâmbet franţuzesc" perfect!
Procedura de alungire a dinţilor este una destul de simplă, explică medicii stomatologi: incisivii centrali se alungesc cu ajutorul materialelor foto-polimerizabile. Această operaţiune poate fi efectuată în aproximativ jumătate de oră. Dinţii se pot prelungi cu până la 5 milimetri.
"Se poartă aşa numitul zâmbet franţuzesc, adică un zâmbet care să
dezvăluie o pereche de incisivi superiori mai lungi" a declarat pentru REALITATEA.NET
doctorul stomatolog Robert Sandu.
Medicii stomatologi avertizează că pacienţii care îşi doresc o lungire artificală a dinţilor sunt supuşi unor riscuri.
"Riscurile unui unui astfel de procedeu sunt demineralizarea smalţului dinţilor din cauza acizilor folosiţi în procedurile de obturare şi crearea unor cavităţi artificiale pentru ancorarea acestor materiale de prelungire a dinţilor", a declarat pentru REALITATEA.NET medicul dentist Robert Sandu.
Prelungirile dinţilor sunt vulnerabile la fracturare în cazul în care incisivii sunt folosiţi în mod intensiv în procesul de masticaţie.
"De asemenea, consumatorii de cafea sau sucuri care conţin pigmenţi coloranţi riscă să aibă coloraţii diferite pe dinţii prelungiţi. Asta pentru că materialele folosite pentru prelungirea dinţilor îşi modifică în timp culoarea", a mai spus medicul dentist Robert Sandu.
Costul unei astfel de proceduri este similar cu costul unei obturaţii fizionomice.
"Un alt procedeu pentru alungirea dinţilor este faţetarea dinţilor cu faţete de ceramică, popular cunoscute ca porţelan. Procedura pentru acest tip de alungire artificială este: şlefuirea din faţa vesibulară a dintelui şi lipirea prin cimentare a unei faţete din ceramică", a declarat specialistul REALITATEA.NET, medicul dentist Valentina Boboc.
"Aceste prelungiri se fac în funcţie de muşcătură de mişcările fiziologice ale gurii" a mai spus Valentina Boboc.