MENIU

Ce mărime de saltea este potrivită pentru cupluri?

Ce mărime de saltea este potrivită pentru cupluri?

Dacă urmează să te muți alături de partenerul iubit în casă nouă sau faci o serie de aranjamente și vrei ca totul să fie ca la carte, pe primul loc al atenției tale trebuie să fie amenajarea dormitorului. Aveți nevoie de o cameră primitoare în care să vă puteți depozita întregul necesar, dar și de un pat confortabil care să vă ofere posibilitatea să vă odihniți împreună fără compromisuri.

Însă, dacă nu ai câtuși de puțină experiență în alegerea saltelei potrivite, acest proces îți poate da mici bătăi de cap. 160x160, 160x180, 200x200 sau altă marime? Poți duce cu ușurință această sarcina la bun sfârșit urmărind astăzi acest ghid prin care vei afla care sunt aspectele cheie pe care trebuie să le ai în vedere ca să-ți alegi cea mai bună saltea de pat pentru doi.

Ce mărime să alegi salteaua de pat pentru cupluri?

Pe piață există o varietate de mărimi de saltele pentru diferite tipuri de pat. Când vorbim de paturi destinate uzului în cuplu, ne referim desigur, la paturi matrimoniale, la care mărimea saltelei trebuie să fie una pe măsură. Cea mai simplă modalitate prin care îți poți alege mărimea ideală este măsurând cadrul interior al patului cu ajutorul unui centimetru sau al unei rulete.

Dacă până acum câţiva ani, standardul în mărimea saltelelor pentru cupluri era de obicei 160 x 160, 160 x 200 sau chiar 140 x 160, azi tot mai mulţi parteneri se uită la o saltea mai generoasă, de 180 x 200 cm. Aceste saltele de pat de 180x200 cm oferă somn odihnitor pentru două persoane, chiar dacă ambii parteneri se mai întorc noaptea de pe o parte pe alta. Dacă vreţi o saltea nouă cu această mărime, pe site-ul de profil Expert-Saltele.ro găsești o colecție vastă, cu diverse umpluturi şi înălţimi.

Mărimea saltelei pentru cupluri trebuie să ţină cont şi de dimensiunea dormitorului, de preferinţele de spaţiu personal, de înălţimea partenerilor. Spaţiul trebuie măsurat, astfel încât în jurul patului să fie lăsat spaţiu suficient. Cuplurile care preferă saltele mai mari pentru mai mult spaţiu individual, pot merge pe 180x200 cm, dar partenerii care preferă să se simtă mai apropiaţi unul de altul, pot găsi că o saltea de pat 160 x 200 cm le este suficientă. La fel, dacă partnerii sunt mai corpolenţi, se vor simţi mai confortabil pe o saltea mai mare, dar dacă sunt mignioni, o saltea mai compactă le va oferi confortul necesar.

Cele mai populare opţiuni de saltele pentru cupluri:

  • saltele 140x200 cm - ideale pentru dormitoare medii
  • saltele 160x200 cm - ideale pentru cuplurile care doresc mai multă libertate de mişcare
  • saltele 180x200 cm - cea mai mare opţiune standard, ideale pentru dormitoare mari şi cupluri care vor spaţiul maxim.
  • saltele 200x200 cm - similară cu cea 180x200, dar oferă mai mult spaţiu pentru picioare.

Care e cea mai bună saltea de pat pentru cupluri?

Alegerea celei mai bune saltele are în centrul atenției nevoile voastre. Trebuie să urmăriți și alte aspecte esențiale pe lângă mărimea acesteia precum: tipul de saltea, materialele din care aceasta e confecționată, greutatea maximă suportată, grad de fermitate etc. Deci chiar dacă rămâneţi la saltele de pat de 180x200, mergeţi mai departe şi vedeţi caracteristicile acesteia.  

Toate aceste aspecte variază atât de la un cuplu la altul, cât și de la o persoană la alta. Iar asta înseamnă că e necesar să efectuezi o alegere personalizată la care amândoi să participați pentru a vă asigura că, la final, beneficiați amândoi de 100% satisfacție.

De exemplu, dacă unul dintre voi suferă de un anumit disconfort, cum ar fi problemele vizavi de durerile de spate, e recomandat să optezi pentru o saltea 180x200 cm, ortopedică sau una superortopedică care e concepută special pentru astfel de condiții. Aceste contribuie la menținerea unei poziții corespunzătoare în timpul somnului și la atenuarea neplăcerilor care pot ajunge inclusiv să afecteze productivitatea de peste zi. De altfel, dacă există anumite sensibilități ale pielii, se poate alege o saltea de cuplu, 180x200 cm, din materiale și/sau cu proprietăți antialergice.

Saltea pentru cupluri sau saltele individuale?

Se vehiculează ideea că o opțiune bună pentru a mulțumi pe deplin utilizatorii în timpul somnului ar fi achiziția a doua saltele mai mici în loc de una de 180x 200cm. Cu toate acestea, experţii atestă că acest lucru nu doar că e mai costisitor, dar poate da și bătăi de cap în ceea ce privește compatibilitatea cu cadrul patului, confortul atunci când vine vorba de strânsul în brațe, ba chiar și în ceea ce privește zgomotul pe care salteaua îl poate genera când utilizatorii se mișcă în timpul somnului și altele.

Implicit este mai eficient să te consulți cu partenerul și să ajungi la o înțelegere cu privire la necesitățile și aspirațiile pe care le aveți de la viitoarea saltea.

În cazul în care cel puțin unul dintre voi obișnuiește să aibă o poziție atipică, care ocupă mult spațiu, specialiștii recomandă mai cu seamă să vă orientați către o saltea mare, o saltea king-size, care oferă atât o poziție corespunzătoare de somn, dar care totodată oferă extra și suficient spațiu încât să vă mișcați în voie în clipele în care nu dormiți unul în brațele celuilalt. În caz contrar, o saltea mult prea mică vă va limita flexibilitatea în mișcare și totodată poate afecta și calitatea somnului.

De asemenea, nu e o noutate că bărbații tind adesea să prefere saltelele mai ferme, în timp ce femeile dorm mai confortabil pe saltele moi. O soluție pot fi saltelele ortopedice sau cele superortopedice, respectiv cele cu memorie, care oferă o poziție ideală de somn și asigură susținerea de care amândoi aveți nevoie. Dacă obișnuiți să dormiți cu copilul în același pat, ar trebui să luați în considerare și acest aspect în alegerea saltelei potrivite.

În concluzie, alegerea unei saltele de pat care să asigure armonie în viața de cuplu și o bună odihnă  nu e o decizie ușoară. Dar alegând o saltea mare, standard sau tip king-size, plăcută cu pielea, din materiale de calitate superioară și cu un nivel de fermitate adecvat preferințelor personale, constituției și stării de sănătate, garantat clipele de odihnă alături de persoana iubită se vor transforma într-o adevărată plăcere.

Bibliografie:

  • https://ziare.com/viata-sanatoasa/somn/cum-se-face-alegerea-celei-mai-bune-saltele-de-pat-pentru-cupluri-1514419
  • https://www.dormeo.ro/articole/sex-si-relatii/cuplurile-ar-trebui-sa-cumpere-o-saltea-sau-doua-1?rld=2
  • https://evz.ro/salteaua-potrivita-pentru-cuplurile-care-impart-acelasi-pat.html
  • https://ziaristii.com/saltele-pentru-cupluri-gasiti-compromisul-perfect/
  • https://www.bed-post.co.uk/blogs/news/choosing-the-right-bed-size-for-couples
  • https://casper.com/blog/what-is-the-best-bed-size-for-couples/

 

Mai multe articole despre: