MENIU

Candidaţii la funcţia de preşedinte al României au început campania electorală şi pe internet

Foto: Realitatea TV

Candidaţii pentru fotoliul de la Cotroceni au înţeles că internetul nu trebuie neglijat în campania electorală, ci dimpotrivă, această formă de comunicare trebuie utilizată la maximum. Aşa că toţi prezidenţiabilii şi-au lansat sau reactualizat site-urile de campanie.

Traian Băsescu, ne îndeamnă, pe site să mergem la referendum. Tot acolo găsim şi un chestionar cu aceleaşi întrebări ale consultării de pe 22 noiembrie, dar şi caricaturi privind Parlamentul. Pe acelaşi site au fost postate şi înregistrări ale unor emisiuni la care Traian Băsescu a participat în ultimele săptămâni.

"Oamenii nu trăiesc bine. E timpul să ne unim pentru România. Să sprijinim agricultura", scrie pe site-ul său Mircea Geoană.

Spotul campaniei lui Mircea Geoană a fost postat recent pe site-ul acestuia. Agricultura pare un domeniu prioritar : pe internet a fost deschisă o dezbatere pe acest subiect, dar şi un chestionar cu întrebarea: "De ce are nevoie agricultura?".

Candidatul Crin Antonescu ne anunţă prin intermediul site-ului său că au mai rămas 29 de zile până când : "România va ieşi din tranziţie şi până când românii vor demonstra că nu mai vor să fie fraieri şi că îsi iau în mâini propria soartă, prin votul pe care îl dau."

Cu ajutorul site-ului, independentul Sorin Oprescu încearcă să convingă oamenii să îl ajute în campanie: "Trebuie să ştii că nu te oferi voluntar pentru mine. Te oferi voluntar pentru viitorul tău.", scrie Sorin Oprescu.

În ceea ce priveşte sloganurile de campanie, trei dintre cei patru candidaţi principali la funcţia supremă în stat utilizează cuvântul "România". Traian Băsescu se pune integral la dispoziţia României: "Băsescu pentru România", în timp ce Mircea Geoană propune o formulă simplă: "Învingem împreună". Crin Antonescu a rămas la "România bunului-simţ", varianta pe care şi-a disputat-o în urmă cu câteva zile cu Traian Băsescu. Independentul Sorin Oprescu a optat pentru o variantă care trimite la ideea de galerie, "Hai România".