MENIU

Camera Deputaţilor s-a întrunit, miercuri, pentru a-i trimite procurorului general o scrisoare în cazul Năstase

Foto: RTV

Adrian Năstase, din nou în atenţia deputaţilor. Conducerea Camerei s-a întrunit, miercuri, pentru a-i trimite procurorului general al României o scrisoare în cazul Năstase. Mai exact, deputaţii cer lămuriri despre votul dat, marţi, în plen, pe marginea dosarului Zambaccian 1.

Marţi, în Camera Deputaţilor au apărut o serie de contoverse pe marginea votului. Democrat-liberalii susţineau că votul prin care a fost respinsă ca inadmisibilă cererea procurorului general s-a referit, de fapt, la un dosar din 2007, motiv pentru care democrat-liberalii au atras atenţia că este necesar un alt vot, care să fie dat pe un dosar din 2009. 

Pe de altă parte, PSD, PNL şi UDMR au negat existenţa celui de-al doilea dosar. 

Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a asigurat, marţi, că cererea procurorului general privind reluarea votului pentru permiterea începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase se află în continuare pe ordinea de zi a deputaţilor, urmând să fie discutată în plen. 

Tot marţi, Anastase a spus că scrisoarea de clarificare privind numărul dosarului pe numele lui Adrian Năstase pentru care se cere urmărirea penală va fi trimisă procurorului general în cursul zilei de astăzi şi că, în funcţie de momentul când se primeşte un răspuns, discuţia se poate relua în Parlament, subliniind că există "toată disponibilitatea" pentru a discuta acest caz cât de repede posibil.