MENIU

Călătoriile cu trenul pe ruta Bucureşti-Constanţa vor dura 2 ore şi 20 minute, din vara anului 2010

Foto: NewsIn

Călătoriile cu trenul pe ruta Bucureşti-Constanţa vor dura 2 ore şi 20 de minute, din vara anului 2010, când vor fi finalizate lucrările de reabilitare a liniilor, iar trenurile vor circula cu o viteză de 140 -160 km/h, potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate.

Lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Bucureşti - Constanţa se desfăşoară pe trei tronsoane. Reabilitarea tronsonului Bucureşti Nord - Băneasa, începută în 2006, a fost finalizată anul trecut.

Pe relaţia Feteşti - Constanţa, reabilitarea liniilor de cale ferată este realizată în proporţie de 80%. Valoarea totală a contractului este de 453,69 milioane euro, cu finanţare din partea Băncii Japoniei pentru Cooperare Internaţională (165 milioane euro) şi din partea Guvernul României, precum şi împrumuturi suplimentare (288,69 milioane euro).

Potrivit surselor, în urma finalizării lucrărilor de reabilitare pe tronsonul Bucureşti – Constanţa, trenurile vor circula cu o viteză de 140 - 160 km/h  în funcţie de rangul trenului şi de dotarea tehnică a materialului rulant şi vor ajunge la destinaţie în cel mult 2 ore şi 20 de minute.

Linia de cale ferată Bucureşti - Constanţa face parte din coridorul de transport IV pan-european. Teritoriul României este străbătut de trei dintre coridoarele pan-europene de transport: coridorul IV Berlin/Nürnberg - Praga - Budapesta - Constanţa / Salonic /Istanbul; coridorul VII Dunărea; coridorul IX Helsinki - St. Petersburg - Moscova/ Pskov - Kiev - Liubashevska - Chişinău - Bucureşti - Dimitrovgrad – Alexandropolis.
Mai multe articole despre:
tren Bucureşti Constanţa CFR gară