MENIU

Călătoria vieții: Un bărbat și câinele său au străbătut lumea pe jos în 7 ani. Provocarea finală i-a așteptat acasă

După o aventură de 7 ani în care a călătorit pe jos alături de câinele său, un american din New Jersey, Tom Turcich, s-a întors acasă după ce a vizitat 38 de țări și a traversat șase continente.

Împreună cu companionul său loial, Savannah, a explorat locuri precum Chile, Panama și Kazahstan, iar la întoarcere, au fost întâmpinați cu o sărbătoare grandioasă. Turcich a devenit a zecea persoană înregistrată oficial care a înconjurat lumea pe jos, în timp ce Savannah a intrat în istorie ca primul câine care a făcut acest lucru.

„A fost un final incredibil. O mare parte din viața mea a fost dedicată acestui scop, de a merge în jurul lumii...”, a mărturisit Turcich. Însă, după îndeplinirea visului său, el s-a confruntat cu o provocare neașteptată: lipsa unui nou obiectiv. Această realizare l-a lăsat cu un sentiment de pierdere, asemănător unei căderi psihice. El a explicat că, odată atins scopul principal al vieții sale, s-a simțit dezorientat, neștiind cum să își continue drumul.

Un punct de cotitură și o pierdere sfâșietoare

Lucrurile s-au schimbat pentru Turcich când s-a mutat la Seattle pentru a fi alături de partenera sa, Bonnie Snyder, pe care o întâlnise spre finalul călătoriei sale. Însă chiar când părea să își regăsească echilibrul, a primit o lovitură devastatoare: Savannah s-a îmbolnăvit grav și a murit. Tom își amintește cu durere momentul în care, la scurt timp după întoarcerea dintr-o vacanță cu Bonnie, a aflat că Savannah suferea de insuficiență renală. În ciuda eforturilor disperate de a o salva, nu a existat altă soluție decât eutanasierea ei.

„A fost extrem de greu să accept că nu am putut să o protejez de această dată, după ce am avut grijă de ea atât de mult timp”, a spus Turcich. „Dar a trăit nouă ani minunați. Sunt recunoscător pentru asta”, a adăugat el, amintindu-și cum Savannah l-a susținut de-a lungul întregii călătorii.

O călătorie de neuitat

Motivat de poveștile unor aventurieri precum Steven Newman, prima persoană care a făcut înconjurul lumii pe jos, și Karl Bushby, care explorează lumea pe jos din 1998, Tom Turcich a pornit în această expediție impresionantă pe 2 aprilie 2015, cu puțin timp înainte de a împlini 26 de ani. Însoțit doar de un căruț cu echipament, un sac de dormit și un laptop, călătoria sa a început cu un partener neașteptat: Savannah, o cățelușă adoptată dintr-un adăpost de animale din Austin, Texas, la începutul expediției.

În timpul călătoriei, cei doi au parcurs zilnic între 29 și 38 de kilometri, îndeplinind cerințele Guinness World Records de a străbate cel puțin 30.000 de kilometri și patru continente. Întrebat dacă ar fi reușit să finalizeze călătoria fără Savannah, Turcich a răspuns cu îndoială: „Nu ar fi fost la fel. Nu aș fi putut să îndur totul fără ea.”

          Tânărul a călătorit timp de 7 ani alături de câinele său / Sursa foto - Instagram

Viața de după călătorie

După încheierea călătoriei, Tom și-a găsit un nou drum alături de Bonnie, iar cei doi s-au mutat în Kentucky, unde s-au logodit recent. În ciuda pierderii dureroase a lui Savannah, Tom și Bonnie discută despre posibilitatea de a adopta un alt câine. Deși nu are planuri imediate pentru o nouă provocare similară cu mersul în jurul lumii, Turcich este deschis către noi aventuri în viitor.

Între timp, el și-a transpus experiențele într-o carte de memorii, The World Walk, lansată în septembrie. Reflectând asupra călătoriei sale, Turcich a mărturisit că, deși a vizitat numeroase țări, Turcia și Georgia au rămas cele mai dragi locuri pe care este dornic să le reviziteze.

Deși s-a încheiat o etapă importantă din viața lui, Tom Turcich privește cu optimism către viitor, pregătit pentru următoarea aventură, oricare ar fi aceasta.

       Câinele a fost eutanasiat după ce s-a îmbolnăvit grav / Sursa foto - Instagram