C. Vlădescu: Parlamentarii au dat un vot cum au fost pregătiţi să-l dea
Ministrul desemnat al Sănătăţii, Cristian Vlădescu, a declarat, la finalul audierilor, că parlamentarii opoziţiei, care l-au lăudat şi pe parcursul discuţiilor, i-au comunicat că regretă votul "împotrivă" acordat şi s-a declarat "sceptic" în legătură cu votul ce va urma în plenul Parlamentului.
Cristian Vlădescu a comentat, joi, avizul negativ primit din partea comisiilor de sănătate susţinând că a dat "câteva sute de examene în România, SUA, Anglia, în medicină, în management", dar este prima oară când pică "o examinare", punând această situaţie pe seama "criteriilor mult mai dificile pe care comisia, probabil, le are".
În opinia lui Vlădescu, votul negativ care i s-a acordat nu are legătură cu experienţa sa profesională. Mai mult, spune Vlădescu, acest lucru i-a fost spus chiar de către parlamentari.
"Au venit şi după întâlnirea aceasta şi mi-au spus că regretă că asta este situaţia, că mă apreciază", a spus Cristian Vlădescu.
Întrebat dacă este pesimist sau optimist în legătură cu votul care va fi acordat săptămâna viitoare în plen pentru Cabinetul Croitoru, ministrul propus la Sănătate a răspuns: "Eu sunt de felul meu sceptic, adică un optimist informat. Rămân cum am spus."
Pe parcursul audierii, aprecierile şi cuvintele de laudă la adresa lui Cristian Vlădescu au venit atât din partea democrat-liberalilor, cât şi a parlamentarilor liberali şi chiar a unor social-democraţi, care au subliniat competenţele acestuia.
Astfel, liberalul Paul Ichim a declarat că Vlădescu are "cel mai tare CV din toţi miniştrii propuşi care au fost audiaţi", în timp ce senatorul PSD Ion Vasile a vorbit despre "pregătirea de excepţie, care nu poate fi contestată" a ministrului propus pentru Sănătate. Laudele la adresa lui Cristian Vlădescu au curs în ciuda prezenţei, ca invitat, a deputatului PSD Aura Vasile, care a monitorizat atent atât luările de cuvânt ale parlamentarilor opoziţiei, cât şi modul în care aceştia şi-au exprimat votul.
Cristian Vlădescu a prezentat, în faţa comisiilor parlamentare de sănătate, sinteza activităţii sale, dar şi principalele direcţii de acţiune incluse în programul de guvernare elaborat de PD-L şi PSD, subliniind că doreşte continuarea măsurilor din programul fostului ministru, Ion Bazac. Astfel, Vlădescu a precizat că îşi propune să intervină pe şase direcţii principale: organizarea sistemului de sănătate, finanţarea sistemului, politica medicamentului, politica spitalicească, asistenţa primară şi resurse umane.
În final, Cristian Vlădescu a primit aviz negativ din partea Comisiilor, întrunind 15 voturi "împotrivă" şi 11 "pentru".