MENIU

Braşoveanul care a blocat de 22 de ori intrarea în oraş a fost reţinut de poliţişti

Foto: gandul.info

Poliţiştii Serviciului Poliţie Rutieră de la IPJ Braşov, l-au reţinut, joi seară, pe Ladislau Vankay, cel care, în perioada 3 aprilie - 22 iulie, a blocat de 22 de ori intrarea pe şoseaua ocolitoare a municipiului Braşov.

În baza unui mandat de aducere, poliţiştii l-au condus pe Vankay (36 de ani), în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, acesta fiind audiat pentru faptele sale. În urma cercetărilor, s-a stabilit că Vankay a blocat cu intenţie centura ocolitoare a municipiului Braşov, aducând astfel atingere dreptului la liberă circulaţie a participanţilor la traficul rutier.  De asemenea, prin  aceste acţiuni şi prin săvîrşirea de acte şi gesturi  în public,s-a adus atingere bunelor moravuri şi s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică.

"Suspectul a fost reţinut, în baza unei ordonanţe de reţinere emisă de un procuror, în cursul serii de 23.07.2009 şi va fi prezentat vineri instanţei de judecată,cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", se menţionează în comunicatul semnat de comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Ladisalu Vankay a câştigat un proces împotriva Primăriei Braşov, instanţa hotărând că acesta este proprietar asupra unui teren de peste 2.000 de metri pătraţi, din care 460 de metri pătraţi se află la intrarea pe podul de intrare pe şoseaua ocolitoare, pe respective suprafaţă fiind construit unul din pilonii de susţinere ai podului. În luna mai Consiliul Local Braşov a adoptat o hotărâre prin care terenul a fost expropriat pentru utilitate publică, oferindu-i-se  acestuia un preţ de 270 de euro/metru pătrat, preţ neacceptat de Vankay.
Mai multe articole despre:
centură Braşov