MENIU

BOR: Legalizarea prostituţiei ar duce la "sclavia motivată financiar"

Foto: gandul.info

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Părintele Constantin Stoica a spus, la Realitatea FM, că recomandă efectuarea unor studii mult mai ample asupra efectelor sociale rezultate din practicarea prostituţiei şi din consumul de droguri şi, mai ales, identificarea cauzelor şi nu "legiferarea efectului".

"Legalizarea prostituţiei ar duce la agravarea problemei sub forma unei sclavii motivate financiar care contribuie la intensificarea degradării sociale, la proliferarea unor boli, la creşterea numărului divorţurilor, iar femeile care sunt prinse în capcana acestui flagel ar fi iremediabil afectate şi din punct de vedere sufletesc, dar şi trupesc din perspectiva demnităţii lor în societate", consideră părintele Constantin Stoica.

Multe dintre femeile care practică prostituţia sunt victimele proxeneţilor şi multe dintre acestea se sinucid sau apelează la acte disperate, a spus părintele Constantin Stoica la Realitatea FM. Întrebat dacă dezincriminarea prostituţiei nu ar duce la prinderea acestor proxeneţi, părintele Stoica a spus că "nu cred că ar dispărea acest fenomen. Cred că este o lege pentru victime. Să devictimizăm pe cineva. Nu cred că acest argument ţine".

Părintele Stoica propune înlăturarea cauzelor care duc la consumul de droguri

"Consumul de droguri, fie că sunt uşoare sau mai grele, are efecte nefaste asupra sănătăţii sufleteşti şi trupeşti a consumatorului şi consecinţe dramatice pentru familie şi comunitate", spune Constantin Stoica, care recomandă efectuarea unui studiu mai amplu asupra acestor probleme sociale şi analizarea cauzelor care conduc la consumul de droguri sau la prostituţie. 

Părintele Constantin Stoica a făcut un apel la o privire mai atentă asupra situaţiei actuale din ţară şi la identificarea cauzelor, sărăcia şi criza morală, mai degrabă decât "să găsim o formulă de legiferare a efectului".

Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice propune într-un raport dezincriminarea consumului de droguri uşoare şi a sexului comercial, ca soluţii pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostituţiei şi răspândirii infecţiei cu virusul HIV.
Mai multe articole despre:
prostituţie droguri BOR