MENIU

Boc: Prioritatea noastră este păstrarea locurilor de muncă

Foto: RTV

Premierul Emil Boc a acuzat vechiul Guvern de iresponsabilitate pentru cele 4.000 de şantiere la şcoli, care nu avut o finanţare corespunzătoare. De asemenea, primul ministru consideră că una dintre priorităţile Guvernului este păstrarea locurilor de muncă.

"Am mandatat o echipă de miniştri, trei de la PD-L, trei de la PSD, care să continue astăzi şi mâine negocierile cu Comisia Europeană şi FMI cu privire la forma finală a înţelegerii pe care o vom parafa cu Comisia şi cu FMI, ţinând cont de noul context economic. Pentru Guvern a fost, şi rămâne prioritar, să păstram locurile de muncă ale românilor. Din acest punct de vedere cota unică trebuie menţinută, nu majorăm TVA-ul, trebuie găsite şi vom acorda resurse subsţantiale pentru infrastructură, pentru a păstra locurile de muncă şi pentru modernizarea ţării. Vom sprijini autorităţile locale cu resurse financiare acolo unde se justifică pentru cheltuieli de întreţinere dar şi pentru finalizarea unor lucrări de investiţii", a spus Emil Boc. 

Boc a acuzat vechiul Guvern de iresponsabilitate pentru cele 4.000 de şantiere la şcoli, care nu avut o finanţare corespunzătoare.

Astfel că multe lucrări de la şcoli au rămas neterminate sau chiar nu au început deloc, a mai spus premierul care propune acordarea acestor ajutoare financiare acolo unde  se justifică aceste lucrări, în şcolile în care lucrările se află în stadiu final sau în acele şcoli unde chiar sunt necesare astfel de investiţii."

Citeşte şi Rata şomajului în România a ajuns la maximul din ultimii ani - 6,3 % precum şi

Boc: Ne asumăm reformelepe care nimeni nu a avut curajul să le abordeze în ultimii 20 de ani