MENIU

Boc a cerut Senatului să permită Guvernului demis să aprobe încă două legi, una este cea a pensiilor

Foto: NewsIn

Guvernul a cerut Senatului să amendeze Legea organizării Guvernului ca un Executiv demis să poată aproba atât Legea bugetului, cât şi legile de aplicare a prevederilor din acorduri internaţionale, Emil Boc precizând că, în cazul său, se referă la Legea pensiilor şi cea a responsabilităţii fiscale.

"Am solicitat Senatului, cameră decizională, ca în cazul amendării Legii de organizare a Guvernului să facă menţiunea ca acest Guvern interimar, şi orice Guvern interimar, să aibă posibilitatea să iniţieze proiecte de Legi care vizează bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat şi punerea în aplicare a prevederilor acordurilor internaţionale la care România este parte", a declarat Boc.

El a argumentat că România trebuie să aibă posibilitatea de a respecta angajamentele stipulate în acordurile internaţionale, indiferent de situaţia în care se află Guvernul. Boc a precizat că, în acest caz, se referă la Legea responsabilităţii fiscale şi la Legea pensiilor.

Prim-ministrul în exerciţiu a precizat că Executivul va redepune la Parlament proiectul de Lege privind reforma sistemului de pensii.

În ceea ce priveşte Legea responsabilităţii fiscale, Boc a declarat că forma actului normativ depusă de Executiv la Parlament este una veche, care nu are încă avizul FMI şi al CE. În zilele următoare, a spus el, Guvernul aşteaptă punctul de vedere al celor două instituţii internaţionale, care va fi inclus în textul Legii ce va fi promovat în Parlament.