MENIU

Blocul turn de 110 metri din zona Timpuri Noi a fost aprobat de consilierii Capitalei

Foto: zxsigma1914.org

Planul urbanistic zonal (PUZ) care permite construirea unui bloc turn de 110 metri în cartierul Timpuri Noi din Capitală a fost aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), după ce fusese respins într-o şedinţă precedentă.

"Orice hotărâre poate fi reintrodusă pe ordinea de zi a CGMB, indiferent de intervalul de timp de la respingerea ei. În şedinţa aceasta şi în cea de săptămâna viitoare vor fi supuse la vot multe PUZ-uri respinse anterior. Iar asta deoarece la 1 martie intră în vigoare Ordonanţa nr. 27 din 2008, mult mai restrictivă în privinţa realizării unor construcţii, care ar obliga la refacerea tuturor acestor PUZ-uri. Prin reintroducerea lor pe ordinea de zi, li se mai se dă practic o şansă beneficiarilor să-şi vadă PUZ-urile aprobate, pentru a putea să se apuce să construiască", au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul municipalităţii.

Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CTUAT), numită de primarul general Sorin Oprescu, a aprobat construirea blocului de 110 metri într-o zonă unde, conform Planului Urbanistic General (PUG), înălţimea maximă a clădirilor este de doar 20 de metri. Iniţial, comisia din mandatul de primar general al lui Adriean Videanu aprobase o înălţime şi mai mare, de 162 metri.

Beneficiarul blocului turn de 110 metri este SC Timpuri Noi.

În prezent, cea mai înaltă clădire din Bucureşti, funcţională pe toate nivelurile, este hotelul Intercontinental, care măsoară 86 de metri, urmat de Casa Presei Libere şi de Palatul Parlamentului, fără a lua în calcul antenele de pe prima şi, respectiv, colina pe care este construită cea de-a doua. Dintre clădirile construite după 1990, cea mai înaltă este Tower Center, de pe bulevardul Ion Mihalache, care are 120 de metri.