MENIU

Bergodi vrea Steaua lider după meciul cu Unirea Urziceni

Foto: NewsIn

Tehnicianul italian Cristiano Bergodi vrea ca Steaua să rămână invincibilă şi după derby-ul cu campioana Unirea Urziceni, în care aşteaptă de la jucătorii săi să lupte pentru a urca echipa pe primul loc în Liga I.

"Meciul cu Unirea Urziceni va fi foarte important, pentru că victoria ne-ar putea duce în vârful clasamentului. Unirea este campioana României şi vom avea o partidă grea, cu o grupare care luptă şi al cărei punct forte este grupul. Nu ne va fi uşor, mai ales că au un antrenor foarte bun", a declarat Cristiano Bergodi, vineri, într-o conferinţă de presă.

Italianul de pe banca Stelei a subliniat că partida de duminică nu poate fi considerată un duel al antrenorilor: "Nu va fi un meci între Cristiano Bergodi şi Dan Petrescu, va fi un meci între două echipe bune. Noi avem un grup care creşte, în timp ce Unirea nu e în cel mai bun moment al său, dar joacă bine şi primeşte gol greu. Dan Petrescu nu e un antrenor greu de descifrat, nici jocul Unirii Urziceni. La fel este şi în cazul nostru. Au schimbat sistemul de joc şi acum e normal să apară unele probleme".

Referitor la echipa sa, tehnicianul a fost de părere că în acest moment atacul a devenit atuul Stelei. "Compartimentul ofensiv mă mulţumeşte cel mai mult, pentru că a dat cel mai bun randament, dar aşteptăm să revină Toja şi Bicfalvi. Cu modestie spun că putem juca şi mai bine", a spus Bergodi.

Cristiano Bergodi a menţionat că dacă recuperarea lui Bogdan Stancu este vestea bună înaintea partidei cu Unirea, cea rea vine din compartimentul defensiv, unde căpitanul Sorin Ghionea are şanse mici să evolueze, din cauza unor probleme medicale. De asemenea, el a exclus posibilitatea ca Tininho să figureze în lotul pentru jocul de duminică, deoarece este încă restant la capitolul formă fizică.

Tehnicianul italian a menţionat că nu vrea să facă un obicei din a trimite jucători pentru a evolua la echipa a doua: "Primul nostru obiectiv e să întărim Steaua, nu Steaua II. La Steaua II sunt jucători buni, mi-au plăcut doi, trei în afară de Rusu şi Filip, dar din punct de vedere fizic ei au încă ritmul de la juniori. Nu se poate numai cu tineri la echipă. Am făcut deja multe la acest capitol. Sper să se înţeleagă acest mesaj".
Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Unirea Urziceni etapa a 3-a