MENIU

Berceanu, motiv de dispută între deputaţii PSD şi cei ai PD-L

Deputaţii PSD şi cei ai PD-L s-au certat pe tema prezenţei ministrului Radu Berceanu în plenul Camerei, la dezbaterea unei OUG emise de Guvernul Tăriceanu, lucrările fiind sistate după ce preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a decis, fără a supune la vot, retrimiterea la comisie a proiectului.

Disputele au fost declanşate de prezenţa, în plenul Camerei, a ministrului Transporturilor Radu Berceanu, care a criticat o Ordonanţă de urgenţă aflată pe ordinea de zi, privind transmiterea unui teren din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă-de-Zahăr Braşov în cea a Consiliului Judeţean Braşov, pentru construirea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

Democrat-liberalul a susţinut, de la tribuna Camerei, că proiectul aeroportului Braşov, sprijinit de Consiliul Judeţean, ridică semne de întrebare în privinţa dimensiunilor sale. Potrivit lui Berceanu, aeroportul nu ar avea traficul necesar pentru a fi o investiţie de succes. "N-are de unde să existe traficul necesar. Acolo probabil vor ateriza avioane mici cu turişti şi materii prime pentru industria din jurul Braşovului", a anticipat Berceanu. "Cine va suporta consecinţele, pentru că aeroportul nu va avea trafic?", a susţinut ministrul.

 

Mai multe articole despre:
null