MENIU

Benitez nu vrea ca Liverpool să se împiedice de Unirea în drumul spre trofeul Europa League

Rafael Benitez este încrezător înaintea \

Tehnicianul spaniol al \"cormoranilor\" spune că, deşi Unirea Urziceni a arătat că este o echipă valoroasă în Liga Campionilor, Liverpool trebuie să treacă de ialomiţeni în 16-imile Ligii Europa.

Antrenorul echipei Liverpool, Rafael Benitez, a afirmat, după tragerea la sorţi a 16-imilor Ligii Europa, că Unirea Urziceni va fi cu siguranţă un adversar dificil, dar nu unul de care \"cormoranii\" ar trebui să se împiedice în drumul spre finala competiţiei.

\"Am urmărit grupa lor, aşa că ştiu că Unirea este un adversar dificil. Dar suntem Liverpool şi trebuie să fim încrezători. Până în februarie  avem destul timp să ne pregătim şi să analizăm adversarul. Vom întâlni o echipă de un alt nivel, dar faptul că a câştigat campionatul în România înseamnă că este bună. Noi trebuie să ajungem cât mai departe în Liga Europa şi să profităm de şansa de a câştiga trofeul\", a spus Benitez.

Antrenorul spaniol a menţionat că va cere informaţii despre Unirea cunoştinţelor sale de la FC Sevilla. \"Va fi greu, doar au fost la un pas de a trece de grupe în Liga Campionilor. Când joci primul meci acasă poate fiun dezavantaj, dar asta este situaţia\", a punctat Benitez.

Kenny Dalglish, reprezentatul \"cormoranilor\" la tragerea la sorţi a 16-imilor Ligii Europa a avertizat că Unirea Urziceni nu trebuie luată în râs de echipa sa, în ciuda diferenţei de valoare: \"Unirea a obţinut opt puncte într-o grupă dificilă, aşa că trebuie să le arătăm respectul pe care îl merită\".

Unirea Urziceni şi FC Liverpool se vor întâlni, în dublă manşă, în 16-imile Ligii Europa. Ambele echipe vin din Liga Campionilor şi au ocupat locul trei în grupele în care au evoluat. Meciul tur se va disputa pe 18 februarie 2010, la Liverpool, iar returul o săptămână mai târziu, în România.