MENIU

Becali: "Dacă voi fi găsit vinovat în "Valiza", se va ajunge ca UEFA să excludă toate echipele româneşti din competiţiile europene"

Foto: NewsIn

Gigi Becali a declarat că toate echipele româneşti vor fi excluse de către UEFA din competiţiile europene, dacă va fi găsit vinovat în celebrul caz "Valiza". Explicaţia finanţatorului stelist e simplă: va face apel la CEDO, unde e sigur că va găsi dreptate, iar apoi UEFA va exclude echipele româneşti din cupele europene, pentru implicarea politicului în fotbal.

"Dacă voi fi găsit vinovat, Steaua va fi exclusă de UEFA din cupele europene. Iar eu mă voi duce la UEFA şi le voi spune că DNA face poliţie politică, le voi arăta cum Morar a spus că premierea e corupţie, iar apoi vom merge la CEDO. UEFA va scoate Romania din competitiile europene pentru implicarea politicului in fotbal", a declarat Gigi Becali la B1TV.

Finanţatorul stelist are şi argumente în sprijinul ideii că nu a acordat bani pentru jucătorii de la Universitatea Cluj. Becali a explicat un alt episod al "stenogramelor", în care a promis nişte bani jucătorilor de la Pandurii, dar nu şi-a onorat promisiunea.

"În stenogramele lor apare că le-am promis bani jucătorilor de la Pandurii, şi nu le-am dat, iar ei mă blestemă. Deci, ce reiese? Ca eu promit, şi nu le dau. Aşa şi cu cei de la Cluj. Ei au văzut 'Valiza', ca să ii păcălesc, dar banii erau pentru teren", a mai spus Becali.

DNA a anunţat, în data de 9 mai, că a început urmărirea penală împotriva lui Gigi Becali pentru dare de mită şi a lui Anton Doboş pentru complicitate la luare de mită, alte două persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare şi luare de mită. Cele două persoane sunt Teia Sponte, persoană din anturajul lui Becali - în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită - şi Traian Bendorfean, cunoştinţă a lui Doboş, cercetat pentru complicitate la luare de mită.

În data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat în Cluj-Napoca, a fost găsită suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizată de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, în baza art.163 din Codul de procedură penală, raportat la art.255 alin. 4, Cod penal.

Teia Sponte susţine că banii aceia erau daţi de George Becali pentru a cumpăra terenuri în Cluj şi nu pentru a premia jucătorii Universităţii Cluj în eventualitatea în care aceştia câştigau meciul cu CFR Cluj. 

Mai multe articole despre:
Gigi Becali UEFA excludere valiză