MENIU

BCR a început să instaleze bancomate la care pot fi reîncărcate cardurile RATB

Foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

BCR a început să instaleze din noiembrie bancomate special echipate, care permit reîncărcarea electronică a cardurilor de transport în comun emise de Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), a declarat vicepreşedintele de retail al BCR, Martin Skopek.

"Operaţiunea de reîncărcare a cardului de transport în comun la bancomatele BCR durează 15 secunde. (...) Sperăm astfel să convingem cât mai mulţi oameni să folosească mai mult cardurile ca mijloc de plată universal, înlocuind astfel numerarul", a spus Skopek.

RATB a emis din 2006 şi până în prezent 800.000 de carduri Mifare pentru transportul în comun, care înlocuiesc biletele clasice de hârtie, din care circa 300.000 carduri se reîncarcă în mod continuu, a precizat directorul general al RATB, Gheorghe Aron.

El a adăugat că RATB are ca obiectiv în viitor renunţarea la biletele de hârtie şi funcţionarea doar a cardurilor de plată pentru transportul în comun.

Dacă anterior, reîncărcarea se putea face doar la chioşcurile de abonamente RATB, în urma parteneriatului cu BCR, bucureştenii vor dispune şi de bancomatele BCR pentru cardurile de transport în comun.

Potrivit oficialului BCR, reîncărcarea cardului de transport la ATM se va face cu orice card de debit sau credit, indiferent de banca emitentă, cu comision zero. Până la 20 noiembrie, BCR va instala 30 de ATM-uri în zone cu trafic ridicat pentru reîncărcarea cardurilor, număr care va creşte la 40 până la finalul anului. În 2010 vor fi funcţionale 100 asemenea bancomate special echipate, în 2011 - 200, iar în 2012 - 350, toate în Bucureşti.

Bucureştenii vor putea, totodată, să-şi încarce cardurile de transport şi online, pe pagina de internet specială a RATB, prin completarea iniţială a unui formular de înregistrare pentru deschiderea unui cont, urmată de autentificare, de reîncărcarea cardului de transport şi de completarea datelor din cardul de plată Visa sau Mastercard.

Din a doua parte a anului viitor, BCR va emite carduri cobranded cu RATB, care vor putea fi utilizate pentru trei tipuri de operaţiuni: card de credit, card de transport şi card contactless pentru plăţi.

Reducerea şi eliminarea numerarului şi a biletelor de hârtie, degrevarea personalului RATB, reducerea costului de infrastructură pe termen lung, deservirea mai multor nevoi ale clienţilor, precum şi respectarea obligaţiilor legale şi sociale sunt avantajele utilizarii acestor carduri, a spus managerul de ţară al Visa, Cătălin Creţu.