MENIU

Băsescu: Nu vreau să acreditez câştigători până când BEC nu va da numărătoarea definitivă

Traian Băsescu
Discursul lui Băsescu după anunţarea rezultatelor

Traian Băsescu, candidatul susţinut de PD-L la preşedinţia României, a obţinut 32,8%, conform sondajului INSOMAR prezentat duminică seară. Imediat după anunţarea rezultatelor exit-pollului INSOMAR, Traian Băsescu a făcut o declaraţie de presă de la sediul de campanie.

Băsescu a spus că peste 50 % din electoratul românesc s-a prezentata la votul pentru referendum şi că \"probabil în jur de 80%\" au votat da pentru ambele soluţii propuse: Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300.

\"Dincolo de rezultatele prezentate de televiziuni ca fiind rezultate estimative pentru alegeri, cred că avem cel mai mare motiv de bucurie, de satisfacţie, că referendumul pentru parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari a fost validat. La această oră, peste 50% din electoratul românesc a votat pentru referendum\", a declarat Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că este o victorie deja obţinută de români împotriva unei clase politice care nu a vrut să răspundă de bunăvoie solicitărilor românilor.

\"Nu vreau să acreditez câştigători până când BEC nu va da numărătoarea definitivă a voturilor. Privind la ceea ce în exit-polluri dau toate televiziunile, putem trage o a doua concluzie că am obţinut şi o victorie de etapă în cursa prezidenţială. Cert este că înregistrăm în primul tur al alegerilor prezidenţiale un scor foarte apropiat cu acela din 2004, într-o alianţă. Ceea ce arată un extraordinar progres\", a mai spus Băsescu.

Băsescu a mai precizat că rezultatul refrendumului este impresionant:  \"Este pentru prima dată când un refrendum este validat prin prezenţa românilor la vot. Asta arată că oamenii politici nu mai au dreptul să nesocotească voinţa poporului atunci când ştiu care le este voinţa. Putea fi evitat dacă cei din Parlament ar fi răspuns solicitărilor repetate. Ceea ce eu cer parlamentului imediat după validarea oficială a referendumului, este să convoace comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei\".

Mai multe articole despre:
alegeri Traian Băsescu vot preşedinte