MENIU

Băsescu: M-am fript cu analizele economiştilor, aşa că îl sun săptămânal pe Videanu să-mi dea consumul de energie

Foto: NewsIn

Deoarece în analiştii economici nu mai crede de multă vreme, preşedintele României se informează despre economia ţării de la ministrul Adriean Videanu. Asta a declarat Traian Băsescu sâmbătă, la Băileşti, judeţul Dolj.

"M-am fript atât de tare cu analizele economiştilor încât nu mai cred. Şi-atunci sun şi eu săptămânal la Videanu să-mi dea consumul de energie", a declarat preşedintele Băsescu.

"Şi trimestrul III va fi un trimestru pe minus, poate cu început de semne a reducerii creşterii negative. Probabil în trimestrul IV o să avem un semnal mai puternic de reducere a creşterii negative şi abia în 2010 o să putem vorbi despre trecere pe plus, dar nu v-aş putea spune când.", a subliniat Traian Băsescu.

În urmă cu o săptămână, preşedintele a anunţat că "România va ieşi din criză la şase luni după ce piaţa germană, piaţa Statelor Unite îşi reiau creşterea economică reală". Traian Băsescu a mai spus că sistemul economic global se va schimba din temelii după ieşirea din criză. "Nimic nu va mai fi ca mai înainte. Lumea se va schimba. Sistemul global de creştere economică s-a dovedit atacabil, foarte vulnerabil. Va fi foarte greu să mai facem tranzacţii cu bani electronici. Va fi foarte greu să împrumutăm bani care nu există, va fi foarte greu să ne mai bazăm dezvoltarea pe bani mutaţi doar din calculator", a apreciat preşedintele Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
Germania Traian Băsescu criza financiară