MENIU

Băsescu a spus că Guvernul Tăriceanu a acţionat iresponsabil în 2008

FOTO: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Guvernul a acţionat iresponsabil în 2008,contribuind cu peste 2% la accentuarea deficitului de cont curent, în contextul în care economia reală a contribuit la scăderea deficitului, şi că bugetul pe 2009 trebuie să reflecte responsabilitatea Executivului.

"Deficitul de cont curent a fost în 2007 de 14%. În 2008 s-a înregistrat o diminuare a defictului de cont curent de la 14 la 13%, dar diminuarea s-a produs pe un singur palier. Dacă în deficitul de cont curent din 2007, contribuţia Guvernului, prin modul de administrare a bugetului, a fost de numai 2,5%, deci restul de 11,5% a fost în responsabilitatea sectorului privat, în responsabilitatea economiei reale, pentru 2008 structura celor 13 procente este de 4,5% - Guvern cu cheltuielile guvernamentale şi 8,5% economia reală", a declarat Băsescu, prezent la Conferinţa Naţională a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România pe tema "Priorităţi şi măsuri concrete anti-criză".

"Ceea ce înseamnă că, în timp ce economia reală, dumneavoastră în speţă, aţi acţionat responsabil pe semnalele de criză pe care le-am primit, Guvernul a acţionat iresponsabil cotribuind cu peste 2% la accentuarea deficitului. Dacă Guvernul şi-ar fi menţinut măcar nivelul din 2007, am fi fost în faţa unui deficit de cont curent de 11% dar, din păcate, cel care este responsabil de nesesizarea direcţiilor evoluţiei economice a fost chiar Guvernul", li s-a adresat şeful statului participanţilor la conferinţă.

Şeful statului a arătat că, plecând de la această realitate, bugetul de stat pe 2009 trebuie să reflecte responsabilitatea Guvernului în reducerea cheltuielilor de funcţionare şi în acelaşi timp în creşterea cheltuielilor destinate investiţiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la Conferinţa Naţională a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România pe tema "Priorităţi şi măsuri concrete anti-criză".

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu executiv Guvernul