MENIU

Băile Olăneşti oferă turiştilor relaxare, dar mai ales sănătate

Foto: RTV

Ce-i mai atrăgător la Valea Oltului? Greu de ales - locurile şi peisajele decupate parcă din poveşti sau apele binefăcătoare pe care le întâlneşti la tot pasul. Nu mai e niciun secret pentru nimeni - staţiunile de aici sunt renumite pentru izvoarele termale, de apă minerală şi pentru apele terapeutice. În drumul de la Olăneşti spre Comanca, spre exemplu, am descoperit zeci de astfel de izvoare cu apă sulfuroasă care tratează diverse boli. Iar drumul de munte se parcurge uşor cu maşina în maximum o jumătate de oră.

Suntem în patria izvoarelor cu ape terapeutice din Olăneşti. Pe traseul spre Comanca sunt 24 astfel de izvoare. Sunt ape bune pentru rinichi, ficat, fiecare apă are specificul său.

Mulţi oameni care au venit aici la tratament au plecat acasă sănătoşi.

''Trebuia să mă opereze şi mi-a spus doctorul: Doamna X sunteţi o femeie puternică...şi m-am vindecat, aici la Olăneşti'', povesteşte o turistă.

Apele de la izvorul 24 rivalizează cu ,,Evianul'' şi Viltelul, renumite peste mări şi ţări. Singura diferenţă este că se află la doar 50 de kilometri de Râmnicu-Vâlcea şi nu costă nimic. Oricine poate lua apă, fără să plătească. Indicat însă este să consulte înainte medicul, pentru că fiecare izvor are specificul său.

După o gură de sănătate, porniţi la drum mai departe. Vă afundaţi în munte şi veţi descoperi o bisericuţă ascunsă printre versanţi, unde vă puteţi bucura de linişte.

Dacă locurile vă fac cu ochiul, atunci puteţi chiar înnopta în inima muntelui. La zece minute de zona izvoarelor găsiţi un complex turistic. Puteţi dormi în căsuţele de lemn, într-una din vile sau vă puteţi aşeza cortul. Preţurile sunt rezonabile, iar oamenii deosebit de ospitalieri. Ba chiar puteţi negocia, sunt dispuşi să lase la preţ, numai să aibă cât mai mulţi oaspeţi.

Pentru cei dornici de aventură, drumul nu se opreşte aici. Puteţi înainta în munte până la Muchia Câinelui, Dosul Pământului, apoi coborâţi spre Călimăneşti, la Cascada Lotrişor.